Un tort mai simplu si mai delicios decat acesta de mult nu am mai gustat ! Este dens, consistent, dar cu un gust care da dependenta. Se serveste in portii mici , savurata pe indelete . As fi vrut eu sa il tot savurez vreo 2- 3 zile, dar nu a mai ramas nimic din el 😉 .
Ingrediente tort Ferrero:
Blat Umed
50g cacao
90ml apa clocotita
3 oua
60ml lapte
175 faina
1 lingurita praf copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
100g unt
200 gr zahar
sare
Apa clocotita se amesteca cu cacao , untul cubulete, laptele, zahar, sare, ouale cate unul pe rand. Amestecam apoi faina cu praful de copt si bicarbonatul , apoi le coacem in 2 tavi de 18 cm diametru, timp de 25 minute la 180 grade. Le lasam sa se raceasca.
Crema de Nutella
400 gr nutella
400 gr mascarpone
200 gr alune tocate marunt.
Pentru crema mixam crema de mascarpone, adaugam Nutella.Mixam pana se omogenizeaza. O treime din crema o punem la o parte intr-un bol separat, cu aceasta vom orna tortul. Restul cremei o amestecam cu alunele tocate. O dam la rece.
Crema de ciocolata alba :
125 gr crema de branza
100 ml smanta pt frisca
150 gr ciocolata alba
2 linguri zahar
Batem frisca tare impreuna cu zaharul, apoi adaugam crema de branza si amestecam pana la incorporare. Topim ciocolata alba pe baie de aburi si o punem peste crema de branza. Amestecam bine.
Blaturile de tort le sectionam in 2, astfel incat vom avea 4 blaturi. Intr-o forma inalta , cu peretii detasabili, de 18 cm, punem primul blat , apoi jumatate din crema de alune. Nivelam cu o spatula, punem al 2 blat, urmat de toata crema de branza. Continuam cu blatul nr. 3 , peste care turnam restul cremei de alune. La final punem ultimul blat si presam usor( la fiecare blat). Dam la rece minim 3 ore, de preferat peste noapte. Apoi urmeaza decorarea tortului:
cateva alune intregi
un pumn de alune tocate
o treime din crema
Cu ajutorul unei spatule intindem crema uniform peste tort , pastrand o cantitate mica pentru flori. Daca crema s-a intarit prea tare o dam la microunde cateva secunde inainte de a orna tortul. Cu un pos si un dui facem ornamentele pe tort, eu am pus in mijlocul fiecarei flori o aluna intreaga, iar la baza am ornat cu alune tocate. Ornarea tortului este la libera alegere a fiecaruia. Va doresc multa inspiratie si spor la gatit !
fff buna
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Ce fel de crema de brânza ai folosit pentru crema albă? Merci
Eu am folosit Philadelphia , dar gasesti si la Billa marca lor sau la Lidl 🙂
arata nemaipomenit,cu siguranta o sa-l incerc
pare delicios
Trebuie neaparat pus intr o forma detasabila>?
Pentru a evita sa curga crema, doar pana se intaresc usor .
Yammi cum arata…
super
in blat ai spus si praf de copt si bicarbonat se pun amandoua ?? ca la preparare nu ai mai spus bicrbonat > se pune sau nu se mai pune bicarbonat? multumesc
Da se folosesc amandoua , amestecate cu faina
Un tort minunat cu o crema fina si delicioasa! 🙂
Pt tava de 24 maresc cantitatile pt blaturi si.creme? Mersi frumos.
Da , Adriana , iti recomand sa maresti cantitatile cu jumatate 🙂
Multumesc frumos Chilintan Alina
Alina eu am tava de 26 cm si nu are peretii foarte inalti (6,5cm asa pune pe cutie).Eu am facut tot timpul blat din 9-10 oua si nu am putut niciodata sa il tau decat in 3 ca nu se putea in 4. Chiar daca dublez cantitatile la gramajele tale ,cum il tau in 4?
Salutare! Vreau sa fac acest tort sambata si nu am tava de 18, doar de 26, am cautat in tot orasul:(. Cum maresc cantitatile fara sa o dau in bara?
Iti recomand sa maresti cantitatile cu 1/2 🙂
La ce temperatura se coace blatul? Nu este mentionat in descriere , eu am copt la 175 grade dar nu a crescut destul pt a putea fi taiat in 4 … 🙁
La 180 grade le coc 🙂
In reteta scrie ca se coc 2 blaturi separate :), probabil de aceea nu ai reusit
Buna as vrea si eu reteta de tort ferrero multumesc
Buna , aici gasesti reteta https://luckycake.ro/portfolio/tort-ferrero/
Multumesc frumos Alina
alunele le pun asa crude….sau se pot praji putin?
Pentru o aroma mai intensa se pot rumeni usor 🙂
L-am facut si este demential. Tava mea are 24 cm diametru si am modificat reteta cu 3/4 mai mult la fiecare. A iesit perfect. In plus, am batut albusurile separat la blat, a crescut super fain; in crema de nutella am adaugat si o esenta de rom, daca va place aroma de rom recomand sa faceti la fel, face crema si mai buna. Multumim pt reteta, grozava.
Ma bucur ca v-a placut , voi tine minte sfatul si-l voi pune in practica 😉
buna seara! vreau sa fac acest tort, dar am o singura forma in care sa coc cele 2 blaturi, pe rind. e vreo problema dc le coc pe rind? in timp ce primul blat e in cuptor cum pastez compozitia pt cel de al doilea? i se intimpla ceva dc sta in asteptare pina se coace primul blat? multumesc pt. raspuns. sarbatori fericite in continuare!
As vrea sa fac acest tort dar sa il imbrac in fondant. E o idee buna? Ma gandesc ca ar trebui sa il imbrac prima data in ganache apoi in fondant.
Desigur, se poate imbraca in fondant
Alina ptr a imbraca tortul in Fondant trebuie inbracat in alta crema ? Si daca da in ce fel de crema.multumesc
Salu, tortul il poti imbraca in ganache de ciocolata sau crema de unt
Cand adaug faina? Astept sa se raceasca sau in apa clocotita cu restul ingredientelor? Multumesc.
In ordinea trecuta in reteta, dupa ce pui zaharul, untul, cacaua si amesteci, apoi ouale , pe cand pui faina nu mai e fierbinte
Iti multumesc frumos.
Alina, pt o tava de 35/25 ar tb sa dublez cantitatile ca sa imi iasa ok? Multumesc
Ca sa ai un tort inalt da , dublezi toate cantitatile
Este excelent acest tort! L-am facut de cateva ori pana acum. O singura mentiune am…pentru doamnele cu mai putina experienta intr-ale prajituritului ?… Nu faceti cum am facut eu prima data la crema alba. Am pus ciocolata alba topita si fierbinte peste smantana batuta si mascarpone si mi s-a taiat ?. Lasati ciocolata sa se raceasca iar smantana si mascarponele sa fie la temperatura camerei. Sa faceti cumva sa fie cat de cat toate la o temperatura cat de cat egala. In rest, totul este perfect!
Buna Alina, ingredientele de sus sunt pt 2 blaturi, adica se imparte compozitia in 2 si se coc 2 tavi?
Si vroiam sa mai stiu daca e vreo problema daca le coc pe rand (am o sg tava de 18), daca nu se intampla ceva cu compozitia care asteapta sa se coaca prima tava?!
Da, se coc 2 blaturi si apoi se feliaza in 2