O mancare de vara delicioasa. Desigur trebuie sa alegem mereu ingredientele proaspete. Cum alegem un ton proaspat ? eu de obicei cumpar ton feliat deoarece e mai usor de pregatit, iata cateva detalii la care sa fiti atenti :
- Carnea sa fie ferma
- Sa aiba culoare uniforma
- Sa nu aiba miros puternic
- Sa luceasca, dar sa nu se vada curcubeu
Ingrediente ton ( 2 portii )
- 2 bucati 200 gr ton proaspat
- 3 cartofi medii
- 200 gr spanac proaspat
- 2 catei usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- zeama de lamaie
- sare/ piper
Cartofii ii curatam si ii fierbem de tot. Spanacul il tocam grosier si calim intr-o tigaie impreuna cu uleiul de masline si usturoiul razuit. Adaugam sare si piper si lasam pana scade apa lasata de spanac. Adaugam 1-2 linguri zeama de lamaie . Oprim focul si adaugam peste cartofii sfarmati mare cu o furculita. Acoperim sa ramana calzi. Tonul il saram usor si apoi il prajim pe gratar/tigaie tip gratar aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Cand e gata prajit, punem peste el 2 lingurite cu sos de lamaie si servim imediat cu cartofii cu spanac. Enjoy !