Una din mancarurile mele de suflet :). Cand eram copil, hribii ii culegeam din padurea de langa bunica mea, acum mama mea ii culege, sau daca gasesc in piata ,ii cumpar si ii pun la congelator.
Ingrediente:
400 gr hribi proaspeti sau congelati
1 ceapa
2 linguri ulei masline
75 grame bacon
condiment : piper sechuan
300 ml smantana grasa
cateva fire patrunjel verde
300 ml apa
50 ml vin alb
1 lingura zeama de lamaie
Mamaliga:
120 gr faina de porumb
700 ml apa
2 lingurite sare
50 gr parmezan ras
Preparare:
Daca folositi ciuperci congelate atunci trebuie scoase dinainte , pentru a se dezgheta, daca folositi proaspete atunci le spalam rapid sub jet de apa rece. Le taiem bucatele.Prima data calim baconul, eu l-am prajit fara adaos de ulei deoarece era destul de gras, apoi il scoatem din tigaie si il punem pe o farfurie deoparte. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in uleiul de masline, in tigaia in care am prajit baconul.Dupa aprox 5 minute adaugam si ciupercile si le lasam cam 5 minute . Adaugam vinul si il lasam sa se evapore. Adaugam cate 100 ml de apa , pe rand pana se evapora, apoi tot asa pana ajungem la ultimii 100 ml apa, adaugam patrunjelul maruntit, nu lasam sa scada de tot sosul, asezonam cu piper, punem zeama de lamaie, amestecam bine si apoi punem smantana. Ciupercile ar trebui sa fie facute, mai lasam doar 2 minute la foc mediu, pana da de cateva ori in clocot. Agaugam baconul si oprim focul, gustam si daca e nevoie mai adaugam sare si piper.
Pentru mamaliga punem apa la fiert impreuna cu 2 lingurite rase de sare.Cand fierbe apa adaugam faina de malai incet cate putin si amestecam cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.Lasam la fiert pana devine mai tare, cam 20 minute, o fierbem la foc mediu spre mic, spre final adaugam si parmezanul ras. O punem la racit intr-o tava in care mamaliga sa fie groasa cam de 1,5 cm. Dupa ce s-a racit o taiem cuburi mai mari sau cu o forma rotunda, o stropim cu ulei de masline , si o punem intr-o tigaie grill incinsa sau chiar afara pe un grill cu carbuni pana apar dungile de la grill ,cam 2-3 minute pe o parte. O servim calda, garnisim cu germeni de ceapa. Pofta buna!