0 0
Tocanita de hribi cu mamaliga la gratar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tocanita de hribi cu mamaliga la gratar

Share

Una din mancarurile mele de suflet :). Cand eram copil, hribii ii culegeam din padurea de langa bunica mea, acum mama mea ii culege, sau daca gasesc in piata ,ii cumpar si ii pun la congelator.

Ingrediente:

400 gr hribi proaspeti sau congelati

1 ceapa

2 linguri ulei masline

75 grame bacon

condiment : piper sechuan

300 ml smantana grasa

cateva fire patrunjel verde

300 ml apa

50 ml vin alb

1 lingura zeama de lamaie

Mamaliga:

120 gr faina de porumb

700 ml apa

2 lingurite sare

50 gr parmezan ras

Preparare:

Daca folositi ciuperci congelate atunci trebuie scoase dinainte , pentru a se dezgheta, daca folositi proaspete atunci le spalam rapid sub jet de apa rece. Le taiem bucatele.Prima data calim baconul, eu l-am prajit fara adaos de ulei deoarece era destul de gras, apoi il scoatem din tigaie si il punem pe o farfurie deoparte.  Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in uleiul de masline, in tigaia in care am prajit baconul.Dupa aprox 5 minute adaugam si ciupercile si le lasam cam 5 minute . Adaugam vinul si il lasam sa se evapore. Adaugam cate 100 ml de apa , pe rand pana se evapora, apoi tot asa pana ajungem la ultimii 100 ml apa, adaugam patrunjelul maruntit, nu lasam sa scada de tot sosul, asezonam cu piper, punem zeama de lamaie, amestecam bine si apoi punem smantana. Ciupercile ar trebui sa fie facute, mai lasam doar 2 minute la foc mediu, pana da de cateva ori in clocot. Agaugam baconul si oprim focul, gustam si daca e nevoie mai adaugam sare si piper.

Pentru mamaliga punem apa la fiert impreuna cu 2 lingurite  rase de sare.Cand fierbe apa adaugam faina de malai incet cate putin si amestecam cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.Lasam la fiert pana devine mai tare, cam 20 minute, o fierbem la foc mediu spre mic, spre final adaugam si parmezanul ras. O punem la racit intr-o tava in care mamaliga sa fie groasa cam de 1,5 cm. Dupa ce s-a racit o taiem cuburi mai mari sau cu o forma rotunda, o stropim cu ulei de masline , si o punem  intr-o tigaie grill incinsa  sau chiar afara pe un grill cu carbuni pana apar dungile de la grill ,cam 2-3 minute pe o parte. O servim calda, garnisim cu germeni de ceapa. Pofta buna!

 

Lucky Cake

Supa crema dovleac cu chipsuri de parmezan
previous
Supa crema de dovleac cu chipsuri de parmezan
next
Mistery box challenge luna Octombrie
Supa crema dovleac cu chipsuri de parmezan
previous
Supa crema de dovleac cu chipsuri de parmezan
next
Mistery box challenge luna Octombrie
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here