Combinatia de mac cu visine si ciocolata mi se pare una clasica, care tot iti vine in minte si o repeti de cate ori ai ocazia. Am facut aceasta praji intr-o sambata cand am avut invitati si au fost incantati de ea. Este si una dintre preferatele mele 🙂 .
Ingrediente:
Blat mac
250 gr faina 5 oua medii 200 gr zahar 1 lingurita praf de copt 100 gr unt 100 ml lapte 100 gr mac + 1oo ml lapteJeleu visine
2 borcane mari de compot de visine fara samburi 2 plicuri tort gelee 50 gr zaharGlazura ciocolata :
200 gr ciocolata 40 gr unt 100 ml smantana pt frisca Macul il punem la inmuiat in laptele fierbinte.Untul moale il mixam cu zaharul pana se albeste si zaharul e dizolvat. Adaugam pe rand 2 oua intregi si 3 galbenusuri. Restul de albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste oua in 3 etape, alternand cu laptele . Adaugam macul. Amestecam bine. La final adaugam albusurile amestecand cu grija cu o spatula de jos in sus. Coacem la 18- grade timp de 30 minute. Lasam blatul sa se raceasca. Apoi punem visisnile scurse de zeama peste blat. 500 ml suc de visine din compot , il preparam cu cele 2 plicuri de tort jelee, conform instructiunilor de pe amblaj .Turnam jeleul firbinte peste visine. Lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim glazura. Intr-un bol, pe baie de aburi , punem toate ingredientele , amestecam usor pana se topesc si se omogenizeaza. Turnam glazura peste prajitura si apoi o dam la frigider 1 ora . O scoatem cu 15 minute de la rece inainte de a o servi. Enjoy!
O prajitura foarte buna! Combinatia este una foarte reusita! Glazura de ciocolata delicioasa! 🙂
multumesc Flavi !
va multumesc este delicioasa o combinatie tare
Cu mare drag 🙂
Minunata.
Multumesc Lily
La smântâna pt frișca se poate folosiți frișca lichida Hălălai?
Da, se poate folosi si frisca lichida 🙂
Hulala,scz
Bună ziua! As putea inlocui macul cu nuca măcinată?