Prajitura cu banane si sos caramel nu are nevoie de o prezentare ci de o degustare 😉
Blat cacao :
150 gr faina 25 gr cacao 2 oua 100 gr zahar 50 ml cafea 75 ml ulei 100 ml lapte 1 lingurita praf de copt ½ lingurita bicarbonat de sodiu Un praf de sare 2 banane Sos caramel 50 gr nuci prajite si tocate Cacaua se amesteca cu zaharul. Apoi se adauga cafeaua fierbinte, amestecam bine cu un tel. Adaugam ouale , amestecam bine iar, apoi faina,praful de sare si uleiul, cu lapte si praful de copt si bicarbonatul. Coacem blatul intr-o forma de 26 cm , cam 30-35 minute. Intre timp pregatim sosul caramel :- 250 gr zahar il caramelizam
- pana devine auriu, adaugam
- 50 gr unt taiat cubulete, cate unul pe rand, pana se incorporeaza, apoi adaugam
- 200 ml smantana pt frisca, o adaugam incet , cate putin pe rand si mai lasam sa fiarba un minut la foc mediu, dam la o parte si lasam sa se raceasca.
Cum arata <3 <3 <3 Prea bine, prea delicios!!!!
[…] Reteta este luata de pe Lucky cake: […]