Am pregatit o placinta minunata cu spanac. E primavara si e momentul sa ne vitaminizam.Se prepara repede , si se consuma si mai repede, e grozava ca aperitiv atunci cand ai musafiri.
Ingrediente:
Aluat:
250 gr faina
1 linguita sare
120 ml apa rece
60 gr untura moale(unt 82 % grasime)
Umplutura:
350 gr spanac
2 cepe verzi
marar proaspat
150 gr telemea vaca
2 oua
125 gr mozzarella
piper
Preparare:
punem faina intr-un castron incapator, in mijloc facem o adancitura unde punem celelate ingrediente si amestecam cu o spatula.Framantam aluatul pana devine neted(minim 10 minute), apoi il intidem in forma rotunda cu ajutorul unui sucitor, trebuie sa fie mai mare decat forma de copt.Il punem in forma de copt, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider 1/2 ora.
Spancul il spalam si il maruntim.Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, adaugam cepa verde taiata rondele si calim 2-3 minute,adaugam spanacul si piper si lasam la foc mic spre mediu pana se inmoaie spanacul(cam 7-8 minute).Sfarmam branza si batem ouale, gustam branza si daca este sarata nu mai punem sare in spanac.Amestecam branza cu spanacul si 2/3 din oua si le punem peste aluat.Feliem mozzarella si o punem deasupra.Aluatul care atarna pe margini il aducem spre centrul formei de copt , acoperind placinta precum in imagine, la final o ungem cu restul de ou batut.O coacem la 200 grade pana capata o culoare aurie, cam 35- 40 minute.O lasam la racit 15 minute apoi o servim.Pofta buna!
este o idee ptr.cina,ce zice-ti ?
Buna,diametru are tava?multumesc
Are 24 cm diametru 🙂