Placinta cu pui si ciuperci
Placinta cu pui si ciuperci sau chicken pie este una dintre acele retete care ies delicioase de fiecare data. E usor de pregatit si este aspectuoasa. Deci, numai buna cand aveti invitati.
Ingrediente:
500 grame piept pui
400 grame aluat foietaj
1 praz
5 ciuperci
100 gr bacon
100 ml supa de pui clara (sau apa)
200 ml smantana de casa sau smantana pentru gatit
2 linguri rase faina
sare, piper
Preparare:
Prima data, lasam la dezghetat foietajul apoi, trecem la feliat pieptul de pui, il asezonam cu sare si piper si il prajim pe o tigaie grill sau teflonata. Il lasam deoparte, spalam prazul si ciupercile, apoi le feiem impreuna cu baconul.
Prazul si baconul le punem in tigaia in care am prajit puiul, adaugand o lingura de ulei de masline si le calim cam 10 minute pana se inmoaie. Apoi adaugam si ciupercile si mai calim 10 minute. Punem si pieptul de pui, taiat cubulete, in tigaie apoi turnam supa de pui. Lasam pana da in clocot si scade putin apa.
La sfarsit turnam smantana apoi faina si mai lasam la foc mic 2 minute. Luam o tava ceramica, turnam amestecul in ea iar deasupra punem aluatul. Cu ajutorul unui cutit, facem cateva gauri in foietaj apoi o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade, 3o minute sau pana cand foietajul capata o culoare aramie.
Pofta buna!