Pateul de ciuperci e atat de usor de facut ! si de gust nici nu incape indoiala 🙂 . Servit pe o felie de paine prajita este o delicatesa . Vi-l recomand cu drag, e atat de versatil: il puteti folosi pentru mic dejunul in familie sau pentru tartine cand aveti invitati, finalul va fi acelasi – toti se vor linge pe degete 😉
Ingrediente pate :
400 gr ciuperci
1/2 ceapa rosie taiata marunt
1 catel usturoi
30 gr unt
1 lingura ulei de masline
1 lingurita cimbru
50 ml vin alb
sare, piper
patrunjel proaspat
100 gr crema de branza
Ciupercile le feliem , untul si uleiul de masline le punem intr-o tigaie, la foc moderat.Punem ceapa si lasam la calit 5 minute. Adaugam usturoiului, ciupercile, cimbrul si le saram si piperam. Le lasam la calit cateva minute, apoi adaugam vinul si asteptam pana scade de tot sosul. Le dam la o parte si asteptam sa se raceasca usor. Punem ciupercile intr-un robot de bucatarie, adaugam crema de branza si patrunjelul mixam pana sunt precum o pasta fina. Gustam si asezonam daca e nevoie. Se pastreaza la rece. Le servim pe paine prajita . Enjoy!
ce ciuperci ai folosit? dar crema de branza?
Ciuperci am folosit champignon albe proaspete, iar crema de branza Philadelphia
Buna seara! Imi puteti spune va rog cat se poate pastra la frigider,sau daca se poate pastra chiar si la congelator? Multumesc frumos!
Desigur, se poate congela fara probleme, la frigider max 2 zile .