1 0
Papricas de vitel cu galuste din faina (nokedli)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Papricas de vitel cu galuste din faina (nokedli)

Share

Papricas – o mancare numai buna pentru vremea de afara 🙂 . Este o reteta des intalnita in bucatariile  din zona noastra , Transilvania, imprumutata de la vecini, e o bunatate de te lingi pe degete 😛 . Dar va dau reteta sa va convingeti singuri 🙂

Ingrediente Papricas ( 4 persoane):

 

800 gr carne de vita( eu am avut pulpa si coaste )

2 cepe rosii mari

1 ardei rosu

1 catel usturoi

1 rosie mare

150 ml vin rosu

sare, piper, frunza de dafin

1/2 lingurita chimen macinat

2 lingurite rase boia dulce

2 linguri ulei

Galuste de faina:

150 gr faina

2 oua

125 gr iaurt

Incepem prin a taia ceapa marunt, o punem in tigaie si o lasam la foc mediu impreuna cu putina sare pana ce se inmoaie. Intre timp taiem ardeiul cubulete, razuim usturoiul, decojim rosia si o taiem cubulete. Prima data adaugam boiaua, chimenul si ardeiul, il mai lasam 2 minute la calit, punem usturoiul, rosia,piper , invartim bine, urmeaza carnea taiata bucati , o calim 5 minute apoi vinul rosu si frunza de dafin. Lasam sa dea in clocot , apoi adaugam apa fierbinte 200 ml, cat sa acopre si dam focul la mediu. Eu i-am pus un capac si am lasat-o la fiert cam 1 ora si jumatate. A fost nevoie sa mai adaug putina apa fierbinte cam 100 ml, deoarece la final avem nevoie si de putin sos :). Cand carnea a fost gata, am preparat galustele:Intr-o oala incapatoare am pus apa la fiert( cam 2.5 litri)  si 2 lingurite de sare, faina am amestecat-o cu un tel cu ouale si iaurtul plus un praf de sare, daca vi se pare prea tare aluatul, puteti adauga 1-2 linguri apa. Pentru a prepara galustele exista o forma speciala, dar nu o am, asa ca am folosit spumiera care are gaurile destul de mari 🙂 . Am amestecat bine ingredientele , cu o lingura mare am luat din compozitie si am pus-o pe spumiera care era deasupra vasului in care fierbea apa. Cu ajutorul lingurii am presat usor compozitia , sa curga in vasul cu apa, am repetatat pana cand am pus tot aluatul. Galustele se lasa la fiert 3-4 minute, daca sunt mai mari probabil putin mai mult, dar le gustati si vedeti daca mai e nevoie sa fiarba. Cand sunt fierte le strecuram si servim imediat cu carnea de vitel si smantana daca va place, neaparat cu muraturi :). Pofta buna!

 

 

 

 

Lucky Cake

Budinca de ciocolata cu rom si stafide
previous
Budinca de ciocolata cu rom si stafide
Tort cu cocos si zmeura
next
Tort cu cocos si zmeura
Budinca de ciocolata cu rom si stafide
previous
Budinca de ciocolata cu rom si stafide
Tort cu cocos si zmeura
next
Tort cu cocos si zmeura
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here