O garnitura delicioasa cu orez, foarte usor de pregatit. Si ce sa mai spun ca piticul nu a facut mofturi ca avea broccoli si mazare …iuhuuuu š . Asa ca va poftesc sa incercati reteta si sa imi spuneti daca va place.
Ingrediente orez:
1 cana orez cu bob lung ( eu am avut Scotti care necesita 10 min fierbere)
2 cani supa clara de pui
2 linguri smantana
1 ceapa mica rosie
1 catel usturoi
2 linguri ulei masline
5 – 6 buchetele broccoli
1/2 cana mazare congelata
100 gr branza Cedar
1 cana pesmet mai mare
50 gr parmezan
1 lingurita cimbru.
Ceapa o taiem marunt, la fel si usturoiul. Punem uleiul intr-o cratita la foc mediu, adaugam ceapa si calim 3-4 minute, apoi adaugam usturoiul, mai lasam un minut. Orezul il punem peste ceapa , il calim 1 min pana devine lucios, apoi adaugam supa si smantana, condimentam cu sare si piper. Il lasam la foc mediu pana este facut orezul. Intre timp oparim broccoli impreuna cu mazarea 2-3 minute , apoi le dam sub jet de apa rece si le lasam deoparte intr-o sita. Luam o forma ceramica, care o putem folosi la cuptor Ā punem orezul, apoi broccoli si mazarea, mai adaugam putina sare si piper, apoi branza Cedar razuita si amestecam bine. Daca nu mai este lichid pe orez putem adauga 2-3 linguri de apa. Deasupra punem amestecul de pesmet cu parmezan si cimbru, dam la cuptor la 200 grade pana cand se rumeneste frumos pesmetul. Servim cald . Enjoy!