Un fel de baza grozav, rapid de facut si totusi atat de savuros. Muschiuletul de porc e o carne frageda care nu necesita o preparare termica foarte indelungata, ramane moale si suculent.
Ingrediente:
1 muschiulet de porc ( 600 gr)2-3 fire rozmarin5-6 frunze salvie2 catei de usturoi250 ml vin alb150 ml supa clara ( sau apa)200 ml smantana pt gatit2 lingurite mustarsare, piper50 ml ulei de maslineRozmarinul, salvia, si usturoiul le tocam mediu, si le punem in tigaie care poate fi pusa in cuptor , sa o tava mai mica, cu uleiul de masline, apoi imediat adaugam si carnea de porc sarata si piperata. O lasam la foc tare pana se rumeneste usor pe toate partile. Adaugam 150 ml vin si o mai lasam la foc 1 minut. Apoi dam totul la cuptor pentru 30 – 35 minute la 190 grade. Urmarim muschiuletul cat timp sta la cuptor, deoarece poate scadea sosul si daca e nevoie mai completam cu cate 50 -60 ml supa/apa, atentie sa nu se arda.Dupa 35 minute scoatem muschiuletul din tava , il lasam sa se odihneasca. Sosul ramas il punem la foc, adaugam vinul ramas , mustarul, sare, piper si cu o lingura de lemn amestecam bine, pentru a desprinde toate bucatile de carne ramase pe fundul tigaii. Fierbem 2-3 minute apoi adaugam smantana pt gatit. Lasam pana da in clocot de cateva ori apoi oprim focul , gustam si asezonam dupa gust. Muschiuletul il feliem, peste el turnam sosul si servim fierbinte. Enjoy !
Seara buna….am pus mușchiul de porc la cuptor , am uitat de el si s a rumenit usor , doar ca s a uscat carnea …..cum as putea sa fragezesc carnea ? In ce sos as putea sa dinstui ? Multumesc
Se poate servi si cartofi langa?
desigur 🙂
Seara buna….am pus mușchiul de porc la cuptor , am uitat de el si s a rumenit usor , doar ca s a uscat carnea …..cum as putea sa fragezesc carnea ? In ce sos as putea sa dinstui ? Multumesc
Buna, poti pune putin vin cu apa, sau o supa clara de pui , acoperi vasul cu apa si il lasi la foc mic 160 grade 40 minute.