1 0
Entremet cu zmeura si fistic

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Entremet cu zmeura si fistic

Share

O delicatesa ! un entremet foarte fin si delicat, cu arome ce imi plac mult de tot. Prepararea lui nu este deloc dificila , iar gustul este unic. Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta.

Ingrediente:

Blat fistic:

  1. 30 gr fistic curatat si decojit
  2. 3 oua medii
  3. 90 gr zahar
  4. 60 gr faina
  5. 60 gr amidon
  6. un praf de sare

Ouale impreuna cu zaharul le batem pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Faina o amestecam cu amidonul si o cernem peste ouale batute. Amestecam usor cu o spatula de sus in jos. La final incorporam si fisticul  macinat. Aluatul il impartim in 2 si il modelam pe hartie de copt sub forma a 2  dreptunghiuri/cercuri cu diametrul de 20 cm , in functie de forma tavii folosite. Le coacem la 190 grade timp de 8-9 minute. Apoi le lasam sa se raceasca. Le dezlipim de pe hartie cu grija si cu ajutorul unui cutit.

Entremet cu zmeura si fistic DSC_0940 DSC_0945

 

Mousse de zmeura:

  1. 300 gr zmeura + 2 linguri de apa
  2. 12 gr gelatina
  3. 80-100 gr zahar
  4. 400 ml smantana pt frisca
  5. 100 gr zahar pt frisca

Gelatina o punem la hidratat. Zmeura o blenduim, o strecuram printr-o sita, samburii ramasi ii aruncam. Apoi o punem la fiert cu zaharul ( 100 gr ). Cand da primul clocot, o luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam bine si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Frisca o batem impreuna cu zaharul Cand aceasta este teapana , adaugam usor zmeura. Amestecam cu o paleta de jos in sus pana se omogenizeaza.

In tava asezam prima oara un blat, il ungem cu 2 linguri gem de zmeura( se poate si fara, dar acesta inmoaie blatul ) . Turnam jumatate din mousse, apoi ungem al doilea blat cu gem si il punem cu grija peste mousse. Turnam si restul de mousse peste blat . Dam la rece minim 4 ore, de preferat peste noapte.

Jeleu de zmeura:

  1. 200 gr zmeura
  2. 4 linguri zahar
  3. 300 ml apa
  4. 2 plicuri tort gelle

Zmeura si apa le blenduim, apoi le strecuram prin sita. Continutul plicurilor le amestecam  cu 4 linguri de lichid si  zaharul. Turnam apoi peste zmeura si lasam pana incepe sa fiarba. Din acest moment lasam la fiert 1 minut. Cu telul verificam daca se incheaga picatura, daca da, se poate lua de pe foc. Scoatem prajitura din frigider si turnam cu grija tort gelle-ul . Dam la rece pana acesta s-a intarit.

Pentru decorul din ciocolata alba , am topit ciocolata, am pus o lingurita plina pe hartie de copt si apoi cu spatle linguritei am intins usor ciocolata , Am presarat fistic si bobite de zmeura. Am dat-o la frigider pana aceasta s-a intarit.

Servim rece , decorata cu ciocolata alba si zmeura inghetata. Enjoy !

 

Lucky Cake

previous
Salata hranitoare de la Lily
next
Paine rapida
previous
Salata hranitoare de la Lily
next
Paine rapida
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here