O delicatesa ! un entremet foarte fin si delicat, cu arome ce imi plac mult de tot. Prepararea lui nu este deloc dificila , iar gustul este unic. Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta.
Ingrediente:
Blat fistic:
- 30 gr fistic curatat si decojit
- 3 oua medii
- 90 gr zahar
- 60 gr faina
- 60 gr amidon
- un praf de sare
Ouale impreuna cu zaharul le batem pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Faina o amestecam cu amidonul si o cernem peste ouale batute. Amestecam usor cu o spatula de sus in jos. La final incorporam si fisticul macinat. Aluatul il impartim in 2 si il modelam pe hartie de copt sub forma a 2 dreptunghiuri/cercuri cu diametrul de 20 cm , in functie de forma tavii folosite. Le coacem la 190 grade timp de 8-9 minute. Apoi le lasam sa se raceasca. Le dezlipim de pe hartie cu grija si cu ajutorul unui cutit.
Mousse de zmeura:
- 300 gr zmeura + 2 linguri de apa
- 12 gr gelatina
- 80-100 gr zahar
- 400 ml smantana pt frisca
- 100 gr zahar pt frisca
Gelatina o punem la hidratat. Zmeura o blenduim, o strecuram printr-o sita, samburii ramasi ii aruncam. Apoi o punem la fiert cu zaharul ( 100 gr ). Cand da primul clocot, o luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam bine si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Frisca o batem impreuna cu zaharul Cand aceasta este teapana , adaugam usor zmeura. Amestecam cu o paleta de jos in sus pana se omogenizeaza.
In tava asezam prima oara un blat, il ungem cu 2 linguri gem de zmeura( se poate si fara, dar acesta inmoaie blatul ) . Turnam jumatate din mousse, apoi ungem al doilea blat cu gem si il punem cu grija peste mousse. Turnam si restul de mousse peste blat . Dam la rece minim 4 ore, de preferat peste noapte.
Jeleu de zmeura:
- 200 gr zmeura
- 4 linguri zahar
- 300 ml apa
- 2 plicuri tort gelle
Zmeura si apa le blenduim, apoi le strecuram prin sita. Continutul plicurilor le amestecam cu 4 linguri de lichid si zaharul. Turnam apoi peste zmeura si lasam pana incepe sa fiarba. Din acest moment lasam la fiert 1 minut. Cu telul verificam daca se incheaga picatura, daca da, se poate lua de pe foc. Scoatem prajitura din frigider si turnam cu grija tort gelle-ul . Dam la rece pana acesta s-a intarit.
Pentru decorul din ciocolata alba , am topit ciocolata, am pus o lingurita plina pe hartie de copt si apoi cu spatle linguritei am intins usor ciocolata , Am presarat fistic si bobite de zmeura. Am dat-o la frigider pana aceasta s-a intarit.
Servim rece , decorata cu ciocolata alba si zmeura inghetata. Enjoy !