Prajitura cu prune si bezea
O prajitura delicioasa, cu fructe de sezon, usor de facut. Pot spune ca este una din preferatele mele, asa ca, va impartasesc reteta.
Blat 1:
- – 200 grame unt
- – 150 grame zahar
- – 2 galbenusuri
- – Extract vanilie
- – 300 grame faina
- 1 ou
- Un jumatate plic praf de copt – 5 gr
- Coaja de lamaie rasa
Fructe:
- – 8- 10 prune
- – o cana cu afine
- – 50 grame zahar
- 1 lingura faina
Blat 2:
– 2 albusuri
– 2 oua
– 150 grame zahar
– 200 grame nuca macinata
Preparare:
Mixam untul cu zaharul pana se albeste apoi adaugam galbenusurile si oul, amestecam bine. Adaugam extractul de vanilie si coaja de la lamaie dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Framantam repede, doar pana obtinem un aluat moale dar pe care putem sa-l modelam sub forma unei bile. Daca mai este nevoie mai putem adauga faina. Il punem la rece o jumatate de ora in folie de plastic.
Intre timp, curatam prunele si le feliem subtire. Apoi separam ouale si mixam albusurile cu zaharul pana devin lucioase , ca si pentru bezele. Galbenusurile le amestecam cu nuca si la urma cu albusurile. Scoatem blatul de la frigider si il intindem pe hartie cerata cam cat ne e tava de mare, apoi il punem in tava.
Desupra, asezam prunele si afinele iar apoi albusurile si nuca. Nivelam bine deasupra dupa care coacem prajitura la 170 grade 35 -40 minute, pana se rumeneste.Aluatul e foarte fraged si trebuie lasat sa se raceasca complet inainte de servire( de preferat peste noapte). Enjoy !
Ce dimensiuni trebuie sa aiba tava?
25/35 cm