Noua ne plac mancarurile simple si gustoase, dar aromate. Asa este si cu acest piept de pui gatit simplu, dar aromat de crusta de verdeturi. Iar chiftelulte si sosul vin sa-l acompanieze minunat !
Ingrediente piept de pui :
600 gr piept pui (la mine au fost 2 buc piept de intregi si sectionati in jumatate)
oregano, busuioc, cimbru ( cate o lingurita din fiecare proaspat)
sare piper
4 linguri ulei de masline
Pt chifltelute:
500 gr cartofi
150 gr broccoli
sare, piper
20 gr parmezan ras
100 gr faina
Pieptul de pui il punem intr-o punga, adaugam peste el uleiul de masline, si condimentele, inclusiv sare si piper. Lasam la marinat la frigider minim 2 ore. Apoi il prajim in tigaie cu putin ulei de masline, la foc iute pan se rumeneste usor pe ambele parti. Il dam la cuptor la 180 grade timp de 18-20 minute.
Intre timp cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii scoatem si ii asezam deoparte. In apa care au fiert cartofii punem buchetele de broccoli si lasam la fiert 3-4 minute, pana se inmoaie usor. Scurgem apa de pe broccoli. Sfarmam cartofii si broccoli-ul bine cu o furculita, condimentam cu sare si piper. Faina o amestecam cu parmezanul ras . Luam 2 linguri din amestecul de cartofi si formam cu maine turtite cam de 7-8 cm diametru si le dam prin faina apoi le punem intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei de masline si le prajim pe ambele parti la foc mediu spre mare pana devin rumene. Cu o paleta le scoatem cu grija si le asezam pe un platou.
Pipetul de pui il feliem si il asezam langa cartofi si sosul tartar.
Sos tartar:
Mie imi place sa amestec maioneza cu iaurt gras , desi reteta originala nu contine iaurt .
100 gr maioneza
100 gr iaurt minim5 %
2 castraveti murati cornichon
2 fire arpagic verde
sare, piper
Amestecam maioneza cu iaurtul, adaugam castravetii taiati cubulete marunte, arpagicul maruntit si condimentam cu sare si piper dupa gust.