Ingredients
Dovlecei crocanti la cuptor
Acesti dovlecei ii fac atunci cand am musafiri si am nevoie de un aperitiv rapid si gustos. Sunt deliciosi, condimentati cu cimbru si boia, in crusta crocanta de pesmet si parmezan….yummiii
Ingrediente:
- 3 dovlecei mici, cam 10 cm fiecare, fara seminte si e important sa fie proaspeti
- 50 gr parmezan ras
- 100 gr pesmet
- boia, cimbru, sare , piper
- 2 oua
Se poate folosi si unul mai maricel, dar atunci trebuie sa ii scoatem mijlocul cu samburii. Ii taiem in bastonase lungi de 10 cm si subtiri cat degetul mic sau chiar mai subtiri daca va plac mai crocanti . Apoi ii saram, presaram putina boia dulce, ii dam prin faina, ou batut, si apoi pesmet cu parmezan si cimbru. I-am pus pe hartie cerata in tava de la cuptor,unsa cu putin ulei, la 220 grade, timp de 15-20 minute. La jumatatea timpului ii intoarcem, apoi din nou in cuptor , pana sunt rumeni. Servim imediat cu sos de iaurt cu usturoi. Pofta buna !
Reteta sos de iaurt cu usturoi :
Steps
1
Done
|
|
Buna idee!am sa fac si eu
si eu azi am facut dar cu conopida 😀
arata f bine! sigur fac si eu!
Oare vinete merg asa facute?
merita incercat , doar ca acestea sunt mai moi la coacere
Si eu o sa fac ..am multi dovlecei in gradina.Multumesc pt rețetă!
cu mare drag !