Ingredients
-
Foi Cacao
-
450 gr faina
-
160 gr unt
-
80 ml lapte
-
100 gr zahar pudra
-
1 buc ou
-
1 lingurita bicarbonat de sodiu
-
1 lingura cacao
-
Crema portocale
-
4 galbenusuri
-
50 gr amidon
-
150 gr zahar
-
400 ml lapte
-
100 m suc proaspat stors deportocale
-
1 buc coaja razuita de portocale
-
1 lingurita zeama de lamaie
-
150 gr unt
-
Frisca
-
300 ml smantana pt frisca
-
60 gr zahar pudra
Prajitura Delicia
Foi de cacao moi, crema de portocale si frisca naturala. O prajitura usor de facut si foarte gustoasa. Se poate face si cu crema de lamaie, va fi la fel de delicioasa.
Steps
1
Done
|
Preparare foi cacaoUntul il scoatem din frigider cu 30 minute inainte. Eu folosesc robotul de bucatarie, se poate face si manual. Trebuie doar sa framantam repede. Toate ingredientele le punem in vasul robotului si mixam pana aluatul se leaga si se deprinde de pe peretii vasului. Aluatul il impartim in 3 parti egale. Intindem aluatul intr-o forma dreptunghiulara, cu dimensiunea de 25/35 cm , subtire de 2-3 mm. Ca sa fie mai usor eu il intind direct pe hartia de copt si il pun asa pe dosul tavii. Se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit , pentru 10 minute. |
2
Done
|
Crema de portocaleLaptele se amesteca cu amidonul si cu coaja de portocala, se pun pe foc mediu, invartim si il lasam pana se infierbanta. Galebnusurile le amestecam cu telul , cu zaharul si cu sucul de portocale . Cand laptele este fierbinte il turnam peste galbenusuri, Apoi inapoi in oala. Punem amestecam din nou la fiert la foc mediu, adaugam si zeama de lamaie. Amestecam mereu pana se ingroasa. Apoi o dam la o parte sa se raceasca. Untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei. Dupa ce crema s-a racit , putem spuma untul cu ajutorul mixerului. Adaugam crema peste unt in 3 etape, mixand pana la incorporare. |
Buna ,Alina!Arata extraordinar prajitura pe care ai facut-o!Felicitari!Eram in cautare de prajiturele pentru sarbatori si…te-am gasit!Multumesc pentru reteta!
Multumesc Clara-Maria ! mai gasesti multe prajituri delicioase pe blog : Sumegi, Bounty , Brulee
cu ce putem inlocui amidonul?
Cu faina , insa trebuie pus o data si jumatate fata de cantitate de amidon
Imi plac f mult retetele tale. Felicitari!
Multumesc mult Magdalena 🙂
In varianta cu crema de lamaie, coaja de portocala se inlocuieste cu coaja de lamaie, nu? Multumesc
In varianta de lamaie, se pun doar 2linguri zeama lamaie, restul se inlocuieste cu lapte, si desigur coaja de lamaie
Cele mai bune retete…multumim …cu cat timp inainte putem face foile pt sarbatori?
Buna, multumesc !Le poti coace cu 3-4 zile inainte.
Bună seara! E trecut în rețetă amidon. Aș dori să îmi spuneți ce fel de amidon ați folosit. Vă mulțumesc!
Amidon alimentar de porumb