Ingredients
-
Blat
-
300 gr biscuiti digestivi
-
125 gr unt
-
Crema de ciocolata alba
-
400 gr crema de branza
-
200 ml smantana pt frisca
-
10 gr gelatina
-
200 gr ciocolata alba
-
1 lingurita extract vanilie
-
50 gr zahar pudra
-
1 lingura zeama de lamaie
-
Topping
-
4-5 bucati piersici
-
cateva bucati mure
-
1/2 plic tort gelee
Cheesecake cu ciocolata alba si piersici
Daca cautati un desert lejer, un tort de vara racoros , l-ati gasit ! Fara coacere, suuper bun , de facut musai cu o zi inainte 😉
Steps
1
Done
|
PreparareTopim untul. Biscuitii ii sfarmam in robotul de bucatarie sau intr-o punga, cu ajutorul sucitorului. Turnam untul peste biscuiti si amestecam pana devine nisipos. |
2
Done
|
Pregatim umplutura. Topim ciocolata alba pe baie de aburi. O dam la o parte. Hidratam gelatina in 80 ml apa rece. Apoi batem usor frisca cu zaharul pudra. Topim gelatina pe baie de aburi, apoi adaugam o lingura de frisca si omogenizam. Peste frisca punem gelatina, ciocolata topita, vanilia si zeama de lamaie si crema de branza. Mixam totul din nou doar pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia peste blatul de biscuiti. Dam la frigider 2 ore. |
3
Done
|
Dupa ce au trecut cele 2 ore, curatam piersicile si le taiem in 4. Le asezam peste cheesecake, printre ele punem si mure , e optional. Pentru ca fructele sa isi pastreze culoarea , am folosit tort gelee. Se prepara conform instructiunilor de pe pachet. Apoi cu el asa fierbinte , ungem fructele, cu ajutorul unei pensule. Repetam de 2-3 ori, nu are nimic daca curge si peste cheesecake, astfel fructele se vor lipi de acesta . Il mai lasam la frigider minim 3 ore, de preferat peste noapte. Enjoy ! |
Am descoperit de curand acest minunat blog. Nici nu stiu cu ce reteta sa incep. O prima intrebare (cred ca o sa am mai multe). Ce fel de crema de branza folosesti la cheesecake? Multumesc.. O zi frumoasa!
Era sa uit… La Porlos cu branza de vaci si stafide se poate inlocui untura cu unt?
Multumesc mult ! :*
Eu folosesc crema de branza Frischa , sau Exquisa, Philadelphia. Da se poate inlocui cu unt gras de 82 %