0 0
Tort Entremet Red Passion

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Mousse lamaie
4 galbenusuri
120 ml suc lamaie
200 gr zahar
400 ml smantana pt frisca
10 gr gelatina
120 gr zahar pudra
Jeleu Capsuni
300 gr capsuni proaspete/congelate
50 gr zahar
7 gr gelatina
Blat Bezea cocos / dacquoise cocos
4 albusuri
100 gr cocos
150 gr zahar
1 lingurita zeama de lamaie
Glazura oglinda
https://luckycake.ro/retete/mini-dome-cake/
Decor ciocolata alba
150 gr ciocolata alba

Nutritional information

Tort Entremet Red Passion

  • Medium

Ingredients

  • Mousse lamaie

  • Jeleu Capsuni

  • Blat Bezea cocos / dacquoise cocos

  • Glazura oglinda

  • Decor ciocolata alba

Share

Tort Entremet Red Passion

Un tort delicat , racoros si aromat. Contine un jeleul de capsuni delicios, blat usor crocant de bezea cu nuca de cocos si mousse de lamaie. Exteriorul este invelit in ciocolata alba si glazura oglinda de culoarea rosie. Cu siguranta veti face senzatie cu acest tort 😉

Steps

1
Done

Jeleu de capsuni

Prima data facem jeleul, de preferat cu o seara inainte. Eu am folosit caspuni congelate, se pot folosi si proaspete. Le curatam de codita si le punem in vasul de la blender impreuna cu zaharul. Le facem piure. Gelatina o hidratatm, o topim pe baie de aburi si apoi o adaugam la capsuni. Tapetam cu folie alimentara o tava de tort rotunda/vas cu diamterul de 18 cm. O dam la frigider.

2
Done

Blat bezea de cocos

Apoi pregatim blatul de bezea cu cocos. Batem albusurile cu zaharul pana devin lucioase si ferme, adaugand la jumatatea timpului zeama de lamaie. Adaugam cocosul. Amestecam usor cat sa incorporam nuca de cocos. Pe o hartie cerata desenam 2 cercuri cu diamtreul de 20 cm. Bezeaua o vom modela pe hartia de copt , sub forma celor 2 cercuri. Le dam la cuptor la 170 gr timp de 25 minute. Le lasam sa se raceasca.

3
Done

Mousse de lamaie

Urmeaza mousse-ul de lamaie. Mai intai pregatim curd-ul de lamaie - Spalam bine lamaile , razuim coaja intr-o oala mica, stoarcem zeama de lamaie si o punem peste coaja. Adaugam zaharul si galbenusurile batute usor cu telul. Amestecam totul cu telul si apoi punem la foc mic spre mediu. De aici in colo folosim o lingura de lemn pt a amesteca. Crema de lamaie dureaza max 10 minute sa o facem dar nu avem voie sa ne indepartam de plita/aragaz. Amestecam mereu cu lingura, crema nu are voie sa fiarba. Din momentul in care scoate aburi, dam focul incet si o mai ladam 5-8 minute. Amestecam mereu. La final trebuie sa aiba consistenta unei budinci. O dam la o parte de pe foc. Adaugam gelatina hidratat si topita, in crema calda. O lasam sa se raceasca usor , cam 10 minute.

4
Done

Intre timp batem frisca cu zaharul. Apoi turnam lemon curd-ul si amestecam usor cu un tel pana se omogenizeaza. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili de 22 cm . Prima data punem 1 blat , apoi jeleul de capsuni, urmeaza jumatate din mousse. Acum punem cu grija al 2 lea blat , deasupra turnam mousse-ul . Aceasta trebuie sa acopere tot blatul. Dam la congelator pentru 2 ore.

5
Done

Glazura Oglinda

Glazura oglinda

50 ml apa
100 gr zahar

100 ml lapte condensat
60 gr ciocolata alba
5 gr gelatina
35 ml apa
colorant
topim apa cu zaharul pana se dizolva acesta. Adaugam laptele condensat si luam de pe foc. Adaugam ciocolata alba si amestecam cu telul pana se topeste. Punem si gelatina hidratata si amestecam energic. Adaugam colorantul , cate putin pana ajungem la culoarea dorita. Lasam sa ajunga la temperatura camerei. Mixam cu mixerul vertical 30 secunde. Cand are 29 grade Celsius, seamana cu consistenta unei smantani, o turnam din centru spre margini, incet avand grija ca intregul tort sa fie acoperit.

6
Done

Pentru decorul de cioclata alba, am topit ciocolata. Pe baie de aburi, atentie, apa sa fiarba incet. Decupam o fasie din hartia de copt, atat de lunga incat sa cuprinda roata tortul. Sa fie mai inalta cu 1 cm decat tortul. Punem ciocolata alba, intru-un start subtire pe hartia de copt. Pastram 1 lingurita de ciocolata alba cu care vom trasa dungile albe pe suprafata tortului, eu am pus ciocolata alba intr-o punga si am decupat doar putin un capat , astfel am ornat cu usurinta. Fasia de ciocolata o punem intr-un loc racoros, 5-10 minute pana se intareste usor , dar nu de tot, astfel incat sa fie maleabila. O lipim pe marginea tortului. Puntem sa lasam si hartia de copt pana se inatreste de tot. Dam tortul la frigider. Luam hartia cerata jos si servim rece. Decoram cu fructe proaspete sau congelate si frunze de menta.

7
Done

Sfat : Pentru o taiere mai usoara, umezim cutitul in apa fierbinte. Enjoy !

Lucky Cake

desert usor cu piersici
previous
Desert rapid cu piersici
Cuib brioche cu nuca si gem
next
Cuib brioche cu nuca si gem
desert usor cu piersici
previous
Desert rapid cu piersici
Cuib brioche cu nuca si gem
next
Cuib brioche cu nuca si gem
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
STEPAN KLEMENTINA

Buna ziua,am doua întrebări, daca punem la frigider dupa ce punem prima jumatate de mousse de lamaie,ce fel de lapte condesat ati folosit?multumesc

Anca

Buna ! La glazura oglinda, gelatina se hidrateaza in cei 35 ml apa?! Colorantul lichid este bun?! Multumesc !

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here