Ingredients
-
Mousse lamaie
-
4 galbenusuri
-
120 ml suc lamaie
-
200 gr zahar
-
400 ml smantana pt frisca
-
10 gr gelatina
-
120 gr zahar pudra
-
Jeleu Capsuni
-
300 gr capsuniproaspete/congelate
-
50 gr zahar
-
7 gr gelatina
-
Blat Bezea cocos / dacquoise cocos
-
4 albusuri
-
100 gr cocos
-
150 gr zahar
-
1 lingurita zeama de lamaie
-
-
Glazura oglinda
-
https://luckycake.ro/retete/mini-dome-cake/
-
Decor ciocolata alba
-
150 gr ciocolata alba
Tort Entremet Red Passion
Un tort delicat , racoros si aromat. Contine un jeleul de capsuni delicios, blat usor crocant de bezea cu nuca de cocos si mousse de lamaie. Exteriorul este invelit in ciocolata alba si glazura oglinda de culoarea rosie. Cu siguranta veti face senzatie cu acest tort 😉
Steps
1
Done
|
Jeleu de capsuniPrima data facem jeleul, de preferat cu o seara inainte. Eu am folosit caspuni congelate, se pot folosi si proaspete. Le curatam de codita si le punem in vasul de la blender impreuna cu zaharul. Le facem piure. Gelatina o hidratatm, o topim pe baie de aburi si apoi o adaugam la capsuni. Tapetam cu folie alimentara o tava de tort rotunda/vas cu diamterul de 18 cm. O dam la frigider. |
2
Done
|
Blat bezea de cocosApoi pregatim blatul de bezea cu cocos. Batem albusurile cu zaharul pana devin lucioase si ferme, adaugand la jumatatea timpului zeama de lamaie. Adaugam cocosul. Amestecam usor cat sa incorporam nuca de cocos. Pe o hartie cerata desenam 2 cercuri cu diamtreul de 20 cm. Bezeaua o vom modela pe hartia de copt , sub forma celor 2 cercuri. Le dam la cuptor la 170 gr timp de 25 minute. Le lasam sa se raceasca. |
3
Done
|
Mousse de lamaieUrmeaza mousse-ul de lamaie. Mai intai pregatim curd-ul de lamaie - Spalam bine lamaile , razuim coaja intr-o oala mica, stoarcem zeama de lamaie si o punem peste coaja. Adaugam zaharul si galbenusurile batute usor cu telul. Amestecam totul cu telul si apoi punem la foc mic spre mediu. De aici in colo folosim o lingura de lemn pt a amesteca. Crema de lamaie dureaza max 10 minute sa o facem dar nu avem voie sa ne indepartam de plita/aragaz. Amestecam mereu cu lingura, crema nu are voie sa fiarba. Din momentul in care scoate aburi, dam focul incet si o mai ladam 5-8 minute. Amestecam mereu. La final trebuie sa aiba consistenta unei budinci. O dam la o parte de pe foc. Adaugam gelatina hidratat si topita, in crema calda. O lasam sa se raceasca usor , cam 10 minute. |
4
Done
|
Intre timp batem frisca cu zaharul. Apoi turnam lemon curd-ul si amestecam usor cu un tel pana se omogenizeaza. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili de 22 cm . Prima data punem 1 blat , apoi jeleul de capsuni, urmeaza jumatate din mousse. Acum punem cu grija al 2 lea blat , deasupra turnam mousse-ul . Aceasta trebuie sa acopere tot blatul. Dam la congelator pentru 2 ore. |
5
Done
|
Glazura OglindaGlazura oglinda 50 ml apa 100 ml lapte condensat |
6
Done
|
Pentru decorul de cioclata alba, am topit ciocolata. Pe baie de aburi, atentie, apa sa fiarba incet. Decupam o fasie din hartia de copt, atat de lunga incat sa cuprinda roata tortul. Sa fie mai inalta cu 1 cm decat tortul. Punem ciocolata alba, intru-un start subtire pe hartia de copt. Pastram 1 lingurita de ciocolata alba cu care vom trasa dungile albe pe suprafata tortului, eu am pus ciocolata alba intr-o punga si am decupat doar putin un capat , astfel am ornat cu usurinta. Fasia de ciocolata o punem intr-un loc racoros, 5-10 minute pana se intareste usor , dar nu de tot, astfel incat sa fie maleabila. O lipim pe marginea tortului. Puntem sa lasam si hartia de copt pana se inatreste de tot. Dam tortul la frigider. Luam hartia cerata jos si servim rece. Decoram cu fructe proaspete sau congelate si frunze de menta. |
7
Done
|
Buna ziua,am doua întrebări, daca punem la frigider dupa ce punem prima jumatate de mousse de lamaie,ce fel de lapte condesat ati folosit?multumesc
Lapte condensat indulcit, marca Auchan . Se urmeaza exact pasii din reteta.
Buna ! La glazura oglinda, gelatina se hidrateaza in cei 35 ml apa?! Colorantul lichid este bun?! Multumesc !
Da, se hidrateaza, colorantul e ok