0 0
Tort cu mure cu piersici

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort cu mure cu piersici

  • Medium
Share

O zi de vara calduroasa merita un tort rece si delicious. Este un tort fara coacere asa ca, e numai bun de facut cand afara sunt 37 grade.

tort cu mure si piersici

Ingrediente ( tava 24 cm ):

– Blat: un pachet biscuiti digestivi cam 200 – 250gr
– 100 grame unt topit
– Crema: 200 grame smantana pentru frisca
– 350 grame iaurt cremos
– 100 grame crema de branza
– 6 foi gelatina- 10 gr
– 150 – 200 grame zahar ( cat de dulce va place)
– 3 piersici , o cana mure
– Pentru ornat : 100 grame crema de branza si o ciocolata alba.

Preparare ( tava de 24 cm ):

Biscuitii ii sfarmam bine de tot , apoi adaugam untul topit si amestecam pana se omogenizeaza. Intr-o forma de tort aseazam biscuitii sub forma unui blat cu ajutorul degetelor. Piersicile le decojim si le scoatem samburii apoi le taiem felii si le asezam peste biscuiti. Murele le punem printe feliile de piersici.

Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Apoi o topim pe baie de aburi.

Pentru crema- batem frisca cu zaharul, adaugam o lingura de frisca in gelatina topita si apoi o turnam peste frisca. La urma punem si iaurtul amestecat cu crema de branza. Daca dorim se poate inlocui cantitatea de branza tot cu iaurt.  Amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza bine crema.

Turnam amestecul peste biscuiti si fructe si dam la rece minim 3 ore.

Intre timp, topim ciocolata la microunde ( e mai rapid) sau pe baie de aburi, apoi amestecam cu crema de branza. Le punem in pos si apoi in frigider.

Cand tortul s-a intarit putem sa-l ornam cu crema si apoi cu mure.

LuckyCake

previous
Tarta cu dovlecei (tava 26 cm)
next
Pui Picant
previous
Tarta cu dovlecei (tava 26 cm)
next
Pui Picant
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Cornea Silvia

Arata extraordinar!!!!! Il voi poba cu siguranta!!!Multumim!

Lucky Cake

E foarte usor de facut si racoros, asa de vara 🙂