Cea mai buna turta dulce , invelita in ciocolata si cu o umplutura delicioasa de gem. Acestea sunt preferatele mele, le-am pus la pastrat in camara , si de cate ori trec pe acolo , mai iau unul 😀 . Preconizez ca in scurt timp se vor termina 😉 .
Ingrediente turta dulce ( 30 buc ) :
125 gr unt la temp camerei
125 gr zahar brun
1 ou
125 gr miere
400 gr faina
1 lingurita si jumatate praf de copt
2 lingurite amestec mirodenii: cuisoare, ghimbir, scortisoara, nucsoara, cardamon, coriandru, anason, toate macinate
Gem la alegere( doar sa fie mai consistent)
Pentru decor:
20 Banuti de ciocolata alba
150 gr ciocolata neagra
50 gr ciocolata cu lapte
Untul cu zaharul se mixeaza, pana devine pufos. Se adauga oul si mierea. Cernem faina, adaugam praful de copt si mirodeniile. O adaugam peste unt si mixam usor pana se formeaza un aluat. Aluatul il dam la rece 30 minute.
Luam jumatate din cantitatea de aluat, o intindem cu o sucitoare pe o suprafa pudrata cu faina, si intindem o foaie cu grosimea de 3-4 mm. Decupam cu o forma aluatul si il punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul acesteia punem o jumatate de lingurita cu gem, si cu o alta bucata de aluat acoperim, presam usor marginile.Facem la fel si cu aluatul ramas. Dam la cuptor la 180 grade timp de 12 minute. Le scoatem si le lasam sa se raceasca usor. Topim ciocolata pe baie de aburi, cu cea neagra ungem turta dulce, punem un banut de ciocolata alba, iar ciocolata cu lapte o punem intr-o punga, careia ii taiem putin dintr-un colt , si apoi ornam. Le pastram intr-un loc racoros. Enjoy!
Sigur le voi pregati pentru Craciun 🙂