Rulada de ciocolata cu mascarpone si mure
Una dintre cele mai bune rulade pe care le-am gustat. Se face foarte usor in 30 minute e gata, la frigider inca o ora si e gata de servire.
Ingrediente:
Blat :
4 oua
4 linguri zahar
3 linguri faina
3 linguri cacao
un praf de sare
60 gr unt topit si racit
Crema:
200 gr mascarpone
100 ml smantana pt frisca
2 linguri miere
1 lingura zeama lamaie
1 lingura gem de mure si cateva bucati de mure proaspata/congelata
cacao pt ornat
Prima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de sare. La urma turnam si untul topit cu grija intr-o margine si cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt( eu am folosit tava de cuptor), si il dam la cuptor la 180 grade pentru 10 minute. Apoi rasturnam blatul peste un prosop de bucatarie curat usor umezit , luam hartia de copt de pe blat si rulam blatul in prosop.
Cat timp blatul se raceste, batem frisca adaugam crema mascarpone, mierea si zeama de lamaie , amestecam cu un mixer usor pana se incorporeaza apoi adaugam gemul si amestecam usor cu o spatula.
Desfacem blatul si impartim crema in mod egal peste el , punem murele proaspete si rulam rulada cu grija cat de strans putem. Deasupra pudram cacaoa. Dam la frigider minim o ora apoi putem servi . Enjoy!
Super delicioasa arata.
O sa o incerc …e delicioasa
Foarte bine Olimpia , astept verdictul 😛
Arată foarte bine , am să încerc și eu !
Ouale le separi ?
o so incerc arata super
Bună,vreau să te întreb ceva.ce fructe pot să mai folosesc la această rulada.mulțumesc mult.
Corina, poti folosi ce fructe vrei : zmeura, piersici , caise, afine, visine, congelate sau din compot