Uneori ma duc la cumparaturi si imi cumpar tot felul de ingrediente, pe care nu le-am mai folosit dar imi atrag atentia. De data aceasta am luat un sos dulce picant thailandez foarte aromat. Asa ca am trecut la treaba.
Ingrediente:
1 buc piept de pui cam 300 gr
o jumatate ananas
un jumatate de ardei
1 ceapa
un morcov
1 lingura sos de peste
sos de soia
1 catel de usturoi
o lingurita ghimbir razuit
1 lingura amidon
2 linguri ulei de masline
3 -4 linguri sos dulce picant sau doar dulce 🙂
seminte susan
taietei ( de care va plac)
Preparare:
Amestecam pieptul de pui taiat cuburi cu amidonul si sosul de peste. Intr-o tigaie punem jumatate din uleiul de masline apoi adaugam usturoiul razuit si ghimbirul si le calim 30 secunde, sa nu se arda, apoi adaugam ardeii taiati , ceapa solzisori, morcovii rondele si ananasul bucati.Adaugam 2 linguri de sos de soia, lasam pe foc cam 5 minute pana legumele incep sa se inmoaie, apoi adaugam sosul dulce picant.Mai lasam un minut apoi le rasturnam pe o farfurie. In aceeasi tigaie punem restul de ulei si prajim pieptul de pui,cam 5 minute, adaugam 1 lingura de sos soia si apoi legumele prajite inainte.Adaugam 50 ml apa si mai le lasam cam 3-4 minute pe foc, daca scade prea tare sosul mai putem adauga 1-2 linguri de apa.Taieteii ii fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand taieteii s-au fiert ii punem peste carne amestecam, presaram seminte de susan si servim. Enjoy!
A iesit bun. Eu am dublat cantitatile si nu a intrat nici jumatate de ananas, deci probabil era vorba de o jumatate de conserva sau un baby ananas. Daca tot corectam punem si “o jumatate de ardei”.