0 0
Blat umed de vanilie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
300 gr faina
3 buc oua
200 gr unt
200 gr zahar
150 gr iaurt cremos
150 ml lapte cald
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare

Nutritional information

Blat umed de vanilie

  • 55 min
  • Pentru 12
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Blat umed de vanilie

Daca doriti un blat de vanilie care nu necesita insiropare, aici gasiti reteta. Am facut cateva teste pana am ajuns la acest rezultat, insa a meritata efortul. Este mai dens decat un pandispan obisnuit, insa moale si umed. Merge perfect cu creme pe baza de unt, branza , ganache de ciocolata.

tort cu crema de zmeura-3

(Visited 11,261 times, 2 visits today)

Pași

1
Gata

Blat umed de vanilie, forma de 20 cm

Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Untul moale la temperatura camerei, se spumeaza cu zaharul . Apoi se adauga cate un ou pe rand, mixam pana cand se omogenizeaza. Adaugam extractul de vanilie. Apoi jumatate din faina amestecata cu praful de copt si bicarbonat. Urmeaza iaurtul si laptele. Punem si restul de faina, amestecam bine cu telul. Tava de copt o invelim pe exterior in folie de aluminiu, acest
lucru face ca blatul sa creasca mai uniform. Daca crapa usor deasupra, nu e nimic, decupam la final.
Turnam aluatul , in tava tapetata cu hartie de copt, si coacem 45-­50 minute Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca complet. Recomand sa faceti blatul dimineata si sa-­l lasati 3­-4 ore intr-­un loc racoros. El e foarte fragil cand e cald.
Dupa ce s-a racit, se poate felia. Pentru creme puteti vizita categoria torturi de pe blog :) Enjoy !

Lucky Cake

Gujoane din piept de pui
anterioară
Gujoane din piept de pui
următoare
Cornuri umplute moi si pufoase
Gujoane din piept de pui
anterioară
Gujoane din piept de pui
următoare
Cornuri umplute moi si pufoase

Lasa-ne un mesaj

12 Comentarii privind "Blat umed de vanilie"

avatar
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Elena
Vizitator

Oare e ok dacă folosesc o forma de silicon?

Laura
Vizitator

Buna Alina. Vreau sa fac reteta ta de blat umed pt o prajitura cu crema de lamaie.Tava este de 22cm(patrata) dar nu vreau sa il tai deloc deci nu am nevoie sa fie prea inalt…oare daca injumatateac cantitatile mai iese ceva? Multumesc frumos

Dana
Vizitator

Din aceste cantitati in forma de 20cm rezulta un blat care poate fi taiat in 3 felii sau doar in 2? In poza nu pare prea inalt. Adica daca vreau 3 felii trebuie sa maresc cantitatile sau e suficient cat e in reteta? Multumesc.

roxana
Vizitator

in loc de iaurt cremos pot pune altceva?

Maria
Vizitator

Buna Alina, ceva crema pt blatul acesta îmi recomanzi te rog?