0 0
Blat umed de vanilie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
300 gr faina
3 buc oua
200 gr unt
200 gr zahar
150 gr iaurt cremos
150 ml lapte cald
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare

Nutritional information

Blat umed de vanilie

  • 55 min
  • Pentru 12
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Blat umed de vanilie

Daca doriti un blat de vanilie care nu necesita insiropare, aici gasiti reteta. Am facut cateva teste pana am ajuns la acest rezultat, insa a meritata efortul. Este mai dens decat un pandispan obisnuit, insa moale si umed. Merge perfect cu creme pe baza de unt, branza , ganache de ciocolata.

tort cu crema de zmeura-3

(Visited 14,123 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Blat umed de vanilie, forma de 20 cm

Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Untul moale la temperatura camerei, se spumeaza cu zaharul . Apoi se adauga cate un ou pe rand, mixam pana cand se omogenizeaza. Adaugam extractul de vanilie. Apoi jumatate din faina amestecata cu praful de copt si bicarbonat. Urmeaza iaurtul si laptele. Punem si restul de faina, amestecam bine cu telul. Tava de copt o invelim pe exterior in folie de aluminiu, acest
lucru face ca blatul sa creasca mai uniform. Daca crapa usor deasupra, nu e nimic, decupam la final.
Turnam aluatul , in tava tapetata cu hartie de copt, si coacem 45-­50 minute Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca complet. Recomand sa faceti blatul dimineata si sa-­l lasati 3­-4 ore intr-­un loc racoros. El e foarte fragil cand e cald.
Dupa ce s-a racit, se poate felia. Pentru creme puteti vizita categoria torturi de pe blog :) Enjoy !

Lucky Cake

Gujoane din piept de pui
anterioară
Gujoane din piept de pui
următoare
Cornuri umplute moi si pufoase
Gujoane din piept de pui
anterioară
Gujoane din piept de pui
următoare
Cornuri umplute moi si pufoase

18
Lasa-ne un mesaj

avatar
8 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
MarinelaLuminitaAngyMariaroxana Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Elena
Vizitator
Elena

Oare e ok dacă folosesc o forma de silicon?

Lucky Cake
Vizitator

desigur 🙂

Laura
Vizitator
Laura

Buna Alina. Vreau sa fac reteta ta de blat umed pt o prajitura cu crema de lamaie.Tava este de 22cm(patrata) dar nu vreau sa il tai deloc deci nu am nevoie sa fie prea inalt…oare daca injumatateac cantitatile mai iese ceva? Multumesc frumos

Lucky Cake
Vizitator

Iti recomand sa il faci cu cantitatile date, dava vrei sa adere crema peste blat , e mai bine sa ii tai capacul, deoarece ramane mai poros, si aceasta se lipeste mai bine

Laura
Vizitator
Laura

Multumesc frumos. Am facut pana la urma intr-o tava 23/33 sau ceva de genul si a iesit foarte bine. Cred totusi ca data viitoare trebuie sa il las si mai putin la cuptor sa iasa mai umed(a stat 30min).

Lucky Cake
Vizitator

ma bucur ca a iesit bine, uneori depinde si de cuptor 🙂

Dana
Vizitator
Dana

Din aceste cantitati in forma de 20cm rezulta un blat care poate fi taiat in 3 felii sau doar in 2? In poza nu pare prea inalt. Adica daca vreau 3 felii trebuie sa maresc cantitatile sau e suficient cat e in reteta? Multumesc.

Lucky Cake
Vizitator

La o forma de 20 se poate felia in 3 , mai ales daca aveti un instrument special de feliat

roxana
Vizitator
roxana

in loc de iaurt cremos pot pune altceva?

Lucky Cake
Vizitator

Orice fel de iaurt

Maria
Vizitator
Maria

Buna Alina, ceva crema pt blatul acesta îmi recomanzi te rog?

Lucky Cake
Vizitator

O crema de branza sau un ganache de ciocolata, uite o idee , poti adauga si fructe 🙂 https://luckycake.ro/retete/tort-de-morcovi/

Angy
Vizitator
Angy

Buna!!! Pentru acest blat pot face o crema de frisca cu fructe????

Lucky Cake
Vizitator

Desigur 🙂

Luminita
Vizitator
Luminita

As vrea sa fac cu acest blat o masinuta cars! De poate taia asa incat sa ii dau forma?

Lucky Cake
Vizitator

Da, se poate modela blatul

Marinela
Vizitator
Marinela

Buna,
se pune la program cu ventilatie sau fara?
multumesc

Lucky Cake
Vizitator

Buna, blaturile nu le coc niciodata cu ventilatie