O reteta gata in mai putin de 30 minute! Aceste paste sunt delicioase si se fac foarte rapid,datorita si faptului ca se pregatesc cu piept de pui gata gatit.Cu o zi in urma am facut piept de pui la grill si mi-au ramas 2 bucati,asa ca m-am gandit sa transform pieptul de pui intr-o mancare noua.Rezultatul a fost gustos 😉
Ingrediente:
o bucata 15 cm praz
1/2 ardei rosu
6 ciuperci champignon
2 bucati piept pui gata preparat
3 linguri smantana
oregano
1 lingura faina
3/4 pahar cu apa sau supa clara de pui
50 grame parmezan razuit
sare piper
ulei masline
1/2 pachet tagliatelle
Preparare:
Prazul si ardeiul il spalam bine apoi il taiem felii subtiri.Intr-o tigaie turnam putin ulei de masline apoi punem prazul si ardeiul la calit,cam 5 minute.Ciupercile le trecem printr-un jet de apa rece sa le curatam,apoi le feliem si le adaugam in tigaie.Acum e momentul sa punem pastele la fiert in apa cu sare.Dupa inca 5 minute adaugam oregano,smantana,faina si si apa.Amestecam pana se omogenizeaza,condimentam cu sare si piper si apoi adaugam 1/2 din parmezan si pieptul de pui taiat fasii.Lasam la foc mic cam 10 minute, pana se ingroasa sosul(daca s-a prea ingrosat mai adaugam 2 linguri de apa).Pastele cand sunt fierte,le scurgem si le adaugam peste pui,amestecam bine si la final presaram parmezanul ramas.Mie imi plac ardeii iuti, asa ca deasupra am presarat cateva feliute :).
Enjoy!