Am testat cateva retete de aripioare in crusta crocanta pana acum . Sotul meu a dat verdictul : acestea au fost cele mai bune . Secretul? Marinate in iaurt peste noapte, un mix pentru crusta.
Mai jos in reteta de aripioare va explic pas cu pas :
10 buc aripioare
1 iaurt mic ( 150 gr )
3 linguri lapte
1 lingurita si jumatate sare
un vf de lingurita usturoi granulat
1/2 lingurita boia dulce
un vf lingurita usturoi
un praf de chili daca va place picant
Mix crusta:
1/2 cana faina
1/2 cana fulgi de porumb
1/2 cana pesmet
un praf de sare
Preincalzim cuptorul la 190 grade. Aripioarele sectionate, le punem intr-o punga zip-lock adaugam condimentele uscate, apoi iaurtul si laptele. Inchidem punga si le scuturam usor pana se amesteca toate ingredientele. Cand sunt bine omogenizate , le dam la rece peste noapte ( minim 6 ore). A doua zi le scoatem din punga si le stergem unor de iaurt si condimente. Apoi intr-o alta punga punem jumatate din amestecul pentru crusta si jumatate din aripioare. Amestecam bine, apasand pentru a se lipii condimentele de aripioare. Repeteam si cu a doua jumatate. Pe tava de copt punem hartie de copt si asezam aripioarele.Dam la cuptor 25-30 minute pana sunt rumene si crocante. Dupa 15 minute le intoarcem pentru a se coace uniform. Servim cu sos ketchup si salata . Enjoy!
Superrrr
Multumesc Olga 🙂