Incepem noul an usor, usor…adica cu o supa crema de pui. E tare delicioasa, si gustoasa. Pregatirea ei e rapida,si a fost un succes – la mine piticul a mancat-o cu pofta 🙂 .
Ingrediente supa crema pui :
1 piept de pui cu tot cu os
3,5 litri apa
2 morcovi
1 ceapa
2 fire telina apio ( sau radacina)
1 pastarnac
50 gr unt
65 gr faina
150 ml smantana de gatit
2 linguri zeama de lamaie
1 catel usturoi
o legatura mica de patrujel verde
sare piper
Intr-o oala punem carnea de pui impreuna cu toate legumele curatate si taiate grosier.Asezonam cu sare si piper. Lasam sa fiarba o ora si jumatate pana sunt fierte legumele. Scoatem carnea de pui , o scoatem de pe os si o taiem bucatele. Strecuram supa de legume. Golim oala in a care a fiert supa, punem untul la topit si adaugam faina, amestecam mereu pana amestecul se ingroasa. Adaugam incet supa clara, fara legume, si amestecam continuu pentru a nu se forma cocoloase. Turnam smantana,punem usturoiul razuit marunt si zeama de lamaie. Lasam sa mai fiarba 20 minute. Inainte de a opri focul adaugam carnea de pui .Gustam si daca e nevoie mai portivim gustul cu sare si piper. La servire adaugam patrunjel tocat marunt , si crutoane . Pofta buna !
Excelenta supa!