Vara e sezonul salatelor, legumele sunt toate proaspete avand un gust minunat. Aceasta salata e satioasa, delicioasa si aragazul trebuie pornit doar cat sa fierbi pastele.
Ingrediente Salata Nicoise cu paste :
- 200 gr ton la conserva
- 200 gr paste cochilie
- o mana mazare mange tout/ fasole verde
- 2 file ansoa
- 3 rosii mari
- 2 oua fierte tare
- o salata verde mica
- 100 gr masline
- sare , piper
Sos Vinegreta:
- 6 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet de vin alb pt salate
- 1 lingura mustar cu boabe
- sare si piper
Pastele le punem la fiert , conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgem si le amestecam cu o lingurita de ulei de masline (astfel nu se vor lipi intre ele) . La fel facem si cu fasolea, eu de obicei o fierb in aceeasi apa cu pastele. Salata , rosiile, le spalam, le taiem cubulete. Tonul il scurgem si il rupem in bucatele. Punem pastele, apoi salata, rosiile, ansoa taiata bucatele mici, tonul, fasolea verde, maslinele , asezonam usor cu sare si piper.
Pentru vinegreta avem nevoie de un borcan mic cu capac. Punem toate ingredientele inauntru si apoi punem capacul, scuturam pana se emulsioneaza.
La final punem peste salata oul taiat felii si dressingul de mustar. Servim imediat . Enjoy !