0 0
Vinete pane  si lecso

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Vinete pane si lecso

  • Medium
Share

V-am mai spus ca o data pe saptamana incercam sa manacam fara carne. Pentru a savura mai mult legumele 🙂 la noi  se mananca de multe ori crude de pe tocator, in special morcovii. Dar acum sa revenim la aceasta reteta –  o mancare ungureasca buna tare  – Lecso , cu orez , asa cum il facea bunica . Vinetele pane sunt bonusul !

Ingrediente (4 persoane ):

  • 1 vanata
  • 1 ou
  • faina/pesmet
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei grasi
  • 3 rosii mari
  • 150 gr orez
  • 3 cani apa/ supa clara de pui
  • cimbru
  • sare/piper
  • ulei

Vinetele le taiem felii de un jumatate de cm , apoi le punem pe o tava si le saram.Le lasam acolo pana pregatim restul ingredientelor. Batem oul cu putina sare, punem faina si pesmetul separat intr-o farfurie. Dam felia de vanata prin faina, ou si la urma pesmet. Prajim in ulei pana devin rumene.Le scoatem pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Ceapa o taiem cubulete si o punem la calit in 50 ml ulei pana devine lucioasa si se inmoaie. Apoi adaugam ardeiul gras taiat fasii subtiri . Mai lasam la calit cateva minute, punem rosiile decojite si taiate felii. Condimentam cu sare si piper , continuam sa amestecam usor inca 10 minute . Acum punem si orezul, amestecam si turnam apa. Adaugam cimbrul si lasam sa fiarba pana orezul este gata. Daca mai e nevoie de apa, completam . Gustam si asezonam daca e nevoie. Servim cald sau rece  cu vinete pane .Enjoy !

 

 

Lucky Cake

Foi napolitane , crema de cacao si nuci
previous
Napolitane cu nuci si cacao
next
Cornuri sarate cu cascaval
Foi napolitane , crema de cacao si nuci
previous
Napolitane cu nuci si cacao
next
Cornuri sarate cu cascaval
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments