7 0
Tort Tiramisu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort Tiramisu

Share

Tiramisu e un desert minunat, am mai facut , dar niciodata sub forma unui tort, asa ca m-am hotarat sa incerc.Partea cea  mai dificila mi s-a parut decoratul 🙂 in rest e un tort foarte usor de facut.Avem nevoie de o forma de copt cu peretii detasabili de 20 cm.

 

Blat:

4oua

1 cana faina

100 gr unt topit

100 gr zahar

1/2plic praf de copt

100 gr ciocolata cu aroma de cafea

10-12 bucati piscoturi

200 ml cafea

100 ml irish cream  Baileys sau alt lichior cu gust de cafea

Pt crema:

500 gr crema mascarpone

200 ml smantana pt frisca

150 grame zahar

50 ml cafea tare

Incepem prin a pune hartie cerata in tava de copt.Untul impreuna cu zaharul il mixam 2 min, apoi adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare.  Faina o amestecam cu praful de copt si o turnam peste amestec,incorporam bine.Ciocolata o topim pe baie de aburi si apoi o adaugam in amestec si mai amestecam bine o data.Turnam totul in tava si dam la cuptorul preicalzit la 180 min cam 30-35 minute.

Intre timp facem cafeaua, si 150 ml o amestecam cu 50 ml Bailyes, o lasam sa se raceasca.Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in 2, astfel incat sa rezulte 2 blaturi in forma de cerc.

Batem frisca 1 minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana frisca se intareste.Crema de mascarpone se amesteca cu 50 ml Bailyes si 50 ml cafea,apoi cu frisca batuta.

In forma de copt punem un blat si il insiropam cu cafea.Turnam jumate din crema de mascarpone si o nivelam .

Cu amestecul de cafea insiropam piscoturile,fiecare il invartim de 2-3 ori in cafea( va absorbi repede cafeaua)si le punem peste mascarpone unul langa altul(trebuie sa acopere intreaga suprafata a tortului).Punem restul de crema si o nivelam, apoi al doilea blat. Scoatem tortul din forma si il punempe platoul de servire. Pentru decor topim 100 ml ciocolata neagra impreuna cu 50 gr unt si turnam peste tort.Dam la rece o ora.Dupa ce s-a intarit glazura de ciocolata,  decoram cu bomboane de ciocolata si pudram cu cacao.

Il tinem la rece pana il servim :). Enjoy!

 

Lucky Cake

previous
ciorba ardeleneasca de porc
next
Vita la cuptor cu cartofi copti
previous
ciorba ardeleneasca de porc
next
Vita la cuptor cu cartofi copti
Subscribe
Notificare despre
guest
20 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Kri

Arata mooortaaaal!!! Trebuie sa il incerc :*

trackback

[…] Sursa de inspiratie […]

[…] un tort si o praji. si poate si o rulada de curcan, mai vad. tortul vreau sa-l fac pe asta Tort Tiramisu – Lucky Cake si praji asta Reteta Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata – Prajituri zapada nu mai avem deloc, […]

Denisa

Am rugămintea de a mi spune diametrul cercului. Și dacă blatul este unul singur tăiat pe jumătate sau sunt doua? Și automat ingrediente duble. Mulțumesc

Laboncz Rozalia

Excelent!!!! Intr-un singur cuvânt. Preferatul familiei. :3 🙂

Maya

Buna. Cana de faina cati ml are? Sau cate g de faina?