1 0

Tort Snickers

  • 3 h
  • Pentru 16
  • Mediu
Tort Snickers

Tort Snickers

Acum nu suntem la cura, nu numaram caloriile , ci pur si simplu servim o felie de tort. Blat umed dark de cacao, mousse de caramel si unt de arahide, sos caramel. Combinatia este una deosebit de buna 😉

Sos caramel, reteta aici : http://luckycake.ro/retete/sos-caramel/

 

(Visited 6,681 times, 1 visits today)

Ingrediente

Blat umed de cacao Dark
175 gr faina
175 ml apa fiarta
75 grame cacao
275 grame zahar
2 buc oua
75 ml ulei
175 ml iaurt cremos
5 gr praf de copt
4 gr bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Mousse de caramel cu unt de arahide
200 gr sos caramel
400 gr smantana pt frisca
60 grame unt de arahide
10 gr gelatina
40 gr ( optional) zahar pudra
Glazura ciocolata
150 gr ciocolata cu continut ridicat de cacao
100 ml smantana pt frisca
1 lingurita miere
caramel cu alune
500 gr sos caramel
100 gr alune prajite si nesarate

Pasi

1
Gata

Preparare blat umed Dark

Blatul de tort este de preferat sa il faceti cu o seara inainte. Am folosit o tava cu diametrul de 20 cm. Prima data punem apa la fiert. Pentru amestecat vom folosi doar telul. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Apoi intr-un vas punem ouale, adaugam zaharul, un praf de sare, amestecam energic. Punem uleiul, apoi iaurtul, apa fiarta. Amestecam din nou. La final ingredientele uscate amestecate: faina, cacao, praful de copt si bicarbonatul.
Amestecam doar pana se omogenizeaza.
In tava punem la baza hartie de copt, pe margini ungem cu putin unt. Turnam amestecul in tava, uniform peste tot si il dam la cuptor. Il vom lasa intre 45-55 minute, pana trece testul scobitorii.

2
Gata

Mousse de caramel si unt de arahide

Pregatim 2 portii de sos caramel dupa reteta postata mai sus. Il lasam 1 ora la racit. Apoi cand este rece si dens ne apucam sa facem mousse-ul. Prima data hidratam gelatina in 100 ml apa rece. Apoi batem frisca . Topim gelatina pe baie de aburi, adaugam in gelatina 1 lingura plina cu caramel. Restul de caramel si untul de arahide il punem peste frisca , apoi si gelatina. Amestecam cu mixerul la viteza mica doar pana se omogenizeaza.

3
Gata

La sosul de caramel ramas adaugam alunele tocate marunt.
Blatul in taiem in 3. Punem un blat apoi jumatate din sosul caramel cu alune. Urmeaza jumatate din cantitatea de mousse. punem blatul urmator si procedam la fel. Ultimul este blatul. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece minim 4 ore , de preferat peste noapte.
Apoi pregatim glazura : topim ciocolata in smantana pt frisca, la final adaugam mierea , daca dorin putem adauga si alune tocate marunt. Turnam usor peste tort lasand sa curga peste margini. Decoram cu ciocolata si alune. Enjoy !

Tort Snickers

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Optari cu nuca insiropati
anterior
Optari cu nuca insiropati
Spata de porc gatita lent la cuptor
urmator
Spata de porc gatita lent la cuptor

Lasa-ne un mesaj

8 Comentarii privind "Tort Snickers"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
Madalina
Vizitator

facut, tortul a iesit….n-a mai ramas nimic din el, bun, bun rau de tot.

Gabriela
Vizitator
Va multumim pentru retete.As avea o rugaminte.Pentru ca situl dumneavoastra nu permite copy-paste ,noi va trebui sa printam aceasta reteta (nu toata lumea are printer)ori sa o scriem pe o hartie care o sa fie pusa intr-un sertar,ori in vreun caiet pierdut undeva,etc,cred ca intelegeti idea.Pentru mine si alte personae este mult mai usor sa o copiem in sistemul copy-paste ca apoi sa o pastrez intr-un folder unde am rapid acces. Ca sa scriu aceasta reteta si pe cea a sosului caramel imi ia ceva timp si de aceea renunt sa o mai scriu.Va rog sa nu ma interpretati gresit,eu… Citeste mai departe »
Adina
Vizitator

Buna! Din pacate nu am tava de 20,doar de 24. Ai prea sa imi scrii ingriedentele pt o tava de 24? Iti multumesc anticipate!

Adriana
Vizitator

Apa fiarta si racita sau oparim ingredientele?

wpDiscuz