1 0

Tort Mocha cu banane

  • 3 h
  • Pentru 12
  • Mediu
Tort Mocha cu banane

Tort Mocha cu banane

O bunatate de tort ! Sa va povestesc putin despre el : are blat cu nuca insiropat , crema de cafea pe baza de oua si felii de banane , bonus crema de ciocolata cu care este imbracat ^_^ Cum sa nu va placa ??

 

(Visited 1,050 times, 2 visits today)

Ingrediente

Blat nuca
4 buc oua
150 gr zahar
150 gr nuca macinata
125 gr faina
1 lingurita rasa praf de copt
un praf de sare
1/2 lingurita extract vanilie
Crema de cafea
500 ml lapte
4 buc galbenusuri
50 gr amidon
130 gr zahar
150 gr unt
2 lingurite rase cafea solubila
3 buc medii banane
Sirop zahar ars
70 gr zahar
100 ml apa
10 ml zeama de lamaie
10 ml rom
Crema de ciocolata
150 gr ciocolata
150 gr crema de branza
150 gr unt
30 gr zahar pudra

Pasi

1
Gata

Preparare blat

Preincalzim cuptorul la 170 gr Celsius. Separam ouale . Albusurile le batem cu praful de sare si 3 linguri de zahar pana devin tepene, la mine a durat cam 3-4 minute. Apoi incet adaugam restul de zahar mixand pana il adaugam pe tot. Apoi adaugam galbenusurile si extractul de vanilie peste albusuri si amestecam cu o paleta de jos in sus cu grija. La final adaugam faina amestecata cu nucile macinate si praful de copt in 3 transe. Amestecam usor de sus in jos, doar pana ce se omogenizeaza. Folosim o tava rotunda cu pereti detasabili, punem amestecul in ea , nivelam si dam la cuptor pentru 35- 40 minute , pana trece testul scobitorii. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare deasupra in ultimele 10 minute reducem temp la 160 grade. Cand e gata il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un grilaj.

2
Gata

Crema de cafea

Pentru crema de cafea, laptele rece impreuna cu amidonul, jumatate de zahar si cafeaua le punem la incalzit. Amestecam usor in lapte , chiar inainte sa ajunga la punctul de fierbere il lual de pe foc.Galbenusurile le amestecam cu telul pana se albesc usor , turnam laptele fierbinte peste ele. punem amestecul din nou la foc , amestecam constant pana devine o crema densa. Acum il punem la racit, pentru a nu forma crusta punem folie alimentara direct peste crema. Untul moale il mixam pana devine pufos, apoi adaugam cate o lingura plina cu crema, pana o incorporam pe toata. Crema e gata de folosit.

3
Gata

Sirop de zahar ars

Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat, apoi amestecam apa cu romul si il turnam peste zaharul caramelizat. Atentie mare, uneori stropeste si exista riscul sa va ardeti ! La final adaugam zeama de lamaie. Lasam sa se raceasca.

4
Gata

Asamblare tort

Blatul il feliem in 4 . Punem primul blat , apoi il insiropam , punem 1/3 din crema apoi 1 banana taiata felii. Continuam la fel pana punem ultimul blat.

5
Gata

Crema de ciocolata

Topim ciocolata pe baie de aburi. Untul moale il mixam cu zaharul pana devine pufos, apoi adaugam crema de branza , mai mixam 3-4 minute. La final si ciocolata topita, o mai mixam 1-2 minute.
Acum putem imbraca tortul cu crema, eu m-am folosit de o spatula. Pentru a decora , am folosit un pos si dui in forma de stea. La final am adaugat nuca prajita tocata mare. Se da la rece minim 3 ore. Enjoy !

Tort Mocha cu banane

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Sos Marinara pentru paste
anterior
Sos Marinara pentru paste
omleta condimentata
urmator
Omleta condimentata

Lasa-ne un mesaj

3 Comentarii privind "Tort Mocha cu banane"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
Ramo
Vizitator

Buna,imi spui te rog ce crema de brânza ai folosit.Multumesc!

Ramo
Vizitator

Multumesc!

wpDiscuz