2 0
Tort cu zmeura si crema de vanilie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort cu zmeura si crema de vanilie

Share

Cu acest tort m-am hotarat sa particip la concursul Goodfood din luna Ianuarie, reteta originala o puteti vedea pe  https://www.goodfood.ro/reteta/tort-cu-zmeura-si-crema-de-vanilie-207890.html

Prepararea lui se face cu o zi inainte, dureaza 4 ore  dar merita eforul:)

Iata reteta:

o forma de chec tapetatata cu folie de plastic

pandispan gata facut –https://luckycake.ro/portfolio/tort-cherry-ricotta/

frisca indulcita

boabe de rodie

stratul de frisca:

3 foi de gelatină
200ml de smântână pentru frișcă
3 linguri de sherry sau alt vin de desert
100g de mascarpone
4 linguri de zahăr pudră

stratul de vanilie:

3 foi de gelatină
4 linguri cremă de vanilie pudră( budinca vanilie), din plic
3 linguri de zahăr pudră
400ml de lapte

stratul de zmeura:

PENTRU JELEUL DE ZMEURĂ
6 foi de gelatină
700g de zmeură
200g de zahăr

Preparare:

Incepem cu stratul de frisca, incalzim la foc mic smantana pt frisca ,adaugam gelatina inmuiata,invartim pana se topeste, fara a fierbe, apoi adaugam zaharul si crema mascarpone.Turnam amestecul in tava de chec,dam la frigider 1 ora.

Intre timp pregatim crema de vanilie cum scrie pe plic,doar ca adaugam toata cantitatea de lapte,crema trebuie sa fie mai lichida deoarece adaugand gelatina se va intari la frigider.

Turnam peste stratul de frisca si dam din nou 1 ora la frigider.

Pentru startul de zmeura, intr-o cratita fierbem 5 minute 300 ml apa 500 gr zmeura si 200 gr zahar, apoi pasam cu blenderul.Trecem sosul printr-o sita marunta pentru a scapa de semintele de zmeura si apoi adaugam gelatina inmuiata in prealabil.Restul de zmeura il punem peste stratul de vanilie si apoi turnam sosul de zmeura.Dam la frigider 1/2 ora.Decupam blatul dupa forma tavii de chec si o ungem cu gem de zmeura si apoi o punem peste tort. Acoperim cu folie tortul si il lasam la frigider peste noapte.

A 2 zi rasturnam tortul pe un platou si dam la o parte folia de plastic ,apoi ornam cu frisca  si boabe de rodie proaspete, pofta buna!

Lucky Cake

previous
Prajitura cu mere
next
ciorba ardeleneasca de porc
previous
Prajitura cu mere
next
ciorba ardeleneasca de porc
Subscribe
Notificare despre
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments

[…] să premiem încă doi participanți cu câte un premiu-surpriză de la Outlet Design: blogurile Lucky Cake și What’s for lunch […]