0 0
Tort cu mousse de mango si fructul pasiunii

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort cu mousse de mango si fructul pasiunii

  • Medium
Share

Un tort exotic, delicios si usor de facut . Piticul meu a fost innebunit dupa jeleul din fructul pasiunii, deci cu siguranta il vom repeta !

Ingrediente tort :

Blat cacao

100 gr faina
50 ml apa clocotita
2 oua mari
30 ml lapte
115  gr zahar
30 gr cacao
1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
50 gr unt topit 

Apa clocotita o amestecam cu cacaoa si zaharul, adaugam untul topit si racit, laptele cald si apoi incorporam ouale iar la final faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Coacem intr-o forma tapetata cu hartie de copt ( 20 cm forma) timp de 25 minute la 180 grade.Apoi il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca, il sectionam in 2.

Mousse de mango:

2 buc mango copt
3 linguri miere
4 foi gelatina
200 ml smantana pt frisca

Mango il curatam, pulpa o blenduim, o amestecam cu mierea, apoi frisca o batem bine, pana e ferma si adaugam cate o lingura in mango pana o incorporam toata, Gelatina o hidratam si apoi o topim pe baie de aburi . O adaugam la mousse-ul de mango si amestecam usor pana se incorporeaza. Primului blat ii taiem un cm de jur imprejur si il punem in forma de copt ( preferabil cu pereti detasabili, daca nu avem , punem o folie alimentara . ) Peste el turnam mousse-ul de mango si dam la frigider.

Mousse de lapte condensat

200 gr lapte condensat( o jumatate de cutie )
200 ml frisca lichida
4 foi gelatina

Frisca o batem bine , apoi o amestecam cu laptele condensat si adaugam gelatina hidratata in apa rece si apoi topita pe baie de aburi.

Punem peste tort al 2 -lea blat( tot asa, taiat 1 cm roata din blat) si apoi turnam mousse-ul de lapte condensat.Il lasam la frigider 20 minute. Intre timp pregatim jeleul de fructul pasiunii :

4 buc fructul pasiunii
70 ml apa
1 lingurita miere
1 foaie gelatina

Scoatem miezul din fructul pasiunii, incalzim apa , gelatina o hidratam si apoi o punem in apa aproape fierbinte , care nu se mai afla pe foc,amestecam pana se dizolva. O lasam deoparte pana ajunge la temperatura camerei, apoi o amestecam cu fructul pasiunii si lingurita de miere. Turnam jeleul peste tort si dam la frigider minim 2 ore. Pentru o scoate tortul din forma mergem cu cutitul pe marginea acestuia cu grija si apoi desprindem inelul. Pe margini ornam cu bucati de ciocolata . Enjoy!

 

 

Lucky Cake

Croque monsieur si oua benedict
previous
Croque monsieur si oua Benedict
baigli cu nuca si mac
next
Baigli cu nuca si mac
Croque monsieur si oua benedict
previous
Croque monsieur si oua Benedict
baigli cu nuca si mac
next
Baigli cu nuca si mac
Subscribe
Notificare despre
guest
11 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Mirela

Buna! In loc de mousse-ul de lapte condesat, ce putem folosi? Si fructul pasiunii cu ce il putem inlocui? Multumesc!