2 0

Tort cu mascarpone si capsuni

  • Pentru 14
  • Mediu
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Un tort minunat pe care il putem face pentru evenimentele speciale din familie. Cei dragi se vor bucura cu siguranta, si il vor savura din plin. Este fin, delicios si de sezon . Spor la treaba 😉

Blat cacao:

 

120 gr faina

40 gr cacao

5 oua

2 galbenusuri

150 gr zahar

50 gr unt topit si racit la temp camerei

5 linguri apa

 

Punem ouale ( la temperatura camerei ) impreuna cu galbenusurile si le batem pana incep sa devina pufoase. Zaharul il punem intr-o cratita cu fund gros impreuna cu 5 linguri de apa si lasam sa fiarba pana s-a topit zaharul si rezulta un sirop. In timp ce mixam il turnam in fir subtire peste oua si mixam pana ajunge la temp camerei, cam 5-6 minute.

Faina o amestecam cu cacaua si o impartim in 2 . Cernem de la 15 cm deasupra vasului prima jumatate de faina, amestecam usor cu o spatula de sus in jos pana se omogenizeaza. Repetam la fel si cu a 2 jumatate.

Untul topit il amestecam cu o lingura din aluat pana se omogenizeaza apoi il turnam peste tot blatul si amestecam usor. Punem aluatul intr-o tava de 23 m tapetata cu hartie de copt si coacem la 170 timp de 30 -35 minute.

Cand e gata il scoatem din cuptor si il ridicam la 20 cm deasupra mesei apoi il lasam sa cada pe masa. In acest fel blatul nu va avea tendinta de lasare.Il lasam 5 minute apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar.

 

Crema mascarpone tort : 


250 gr mascarpone

200 ml smantana pt frisca
100 gr zahar
100 gr ciocolata alba
 
batem frisca cu zaharul ,apoi adaugam mascarponele si mixam pana amestecul devine omogen. Ciocolata alba o topim si o adaugam peste crema, amestecam bine.
 

Crema de capsuni

 
500 gr capsuni congelate/ proaspete
150 gr zahar
1 lingura zeama lamaie
coaja rasa de la o lamaie
50 ml apa
 
Capsunile le punem intr-o tigaie , adaugam zaharul, apa, zeama de lamaie si coaja rasa. Lasam totul la foc mediu 8-10 minute pana se evapora apa si capata consistenta unui gem . Lasam sa se raceasca.
 

Pt ornat :

 
300 ml smantana pt frisca 
100 gr zahar
 
 Blatul il feliem in 3. Peste primul blat punem jumatate din crema de capsuni, apoi jumatate din crema de mascarpone, continuam la fel cu al 2 blat. La final punem ultimul blat. Dam la rece o ora , apoi il putem orna cu frisca batuta cu zaharul . Il decoram cu capsuni . Servim rece . Enjoy!  
(Visited 8,558 times, 3 visits today)
Tort cu mascarpone si capsuni

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
dovlecei in crusta de parmezan
anterior
Dovlecei in crusta de parmezan
paris-brest si o crema pralinata
urmator
Paris – Brest si o crema pralinata

Lasa-ne un mesaj

7 Comentarii privind "Tort cu mascarpone si capsuni"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
Adelina Pop
Vizitator

Buna seara! As dori sa fac tortul acesta pt ziua baietelului meu. A-ti putea sa mi spune-ti de care smantana si ciocolata alba a-ti folosit? Si untul ce procentaj de grasime avea?

Nitu Lenuta
Vizitator

Buna, se poate pune in loc de capsuni visine?

Lore
Vizitator

A facut cineva si I-a iesit? Mie blatul mi-a iesit ca o scandura. De la ce sa stea pufoasa????

wpDiscuz