0 0

Tarta linzer cu gem

  • Pentru 12
  • Usor
Tarta linzer cu gem

Tarta linzer cu gem

Una dintre acele retete cu care nu dau gres. E rapida, perfecta pentru atunci cand se anunta musafiri surpiza. Iar ei vor avea parte de o tarta delicioasa. Aluatul este sfarmicios, gemul aromat iar migdalele crocante. O combinatie de vis !

(Visited 812 times, 2 visits today)

Ingrediente

Aluat Linzer
360 gr faina
200 gr unt
90 gr zahar
3 galbenusuri
50 ml lapte
5 gr bicarbonat de sodiu
3 ml otet de mere/ otet de vin alb
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare
300 gr gem caise
50 gr fulgi migdale

Pasi

1
Gata

Preparare aluat

Untul se scoate cu 1 ora inainte , din frigider. Se mixeaza cu zaharul pana devine spuma. Apoi se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare. Ne oprim cand devine o crema. Bicarbonatul il stingem in otet, asta deoarece , pentru a activa bicarbonatul e nevoie de un acid . Adaugam peste crema laptele, bicarbonatul, sarea, vanilia, iar la final faina. Amestecam doar pana se leaga. Aluatul il invelim in folie alimentara si il dam la rece 30 minute.

2
Gata

Preparare tarta Linzer

Dupa ce aluatul s-a odihnit la frigider il impartim astfel: o bucata 1/3 si o bucata 2/3. Bucata mai mare de aluat va fi baza. O intindem pe o suprafata pudrata cu faina. Cu grija o punem in forma ( forma de tarta 10 /35 cm) avand grija ca aluatul sa urce si pe margine. O intepam din loc in loc cu furculita.
Acum punem gemul de caise si il intindem intr-un strat uniform. Restul de aluat in vom intinde la o grosime de 0.4 cm si il vom pune peste gem . Presaram fulgii de migdale la final.
Dam tarta in cuptorul preincalzit la 180 grade pana devine aurie. Aproximativ 40-45 minute. La final se poate pudra cu zahar . Enjoy !

Tarta linzer cu gem

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Fursecuri din albus si cocos
anterior
Fursecuri din albus si cocos
Sos Marinara pentru paste
urmator
Sos Marinara pentru paste

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar
wpDiscuz