1 0
Tarta Crumble cu mere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat tarta
200 gr faina
2 buc galbenusuri
85 grame unt
100 grame zahar brun
un praf de sare sare
Umplutura de mere
1 kg mere
3 linguri zahar
un praf scortisoara
100 ml apa
1 lingurita zeama de lamaie
Crumble de migdale
60 gr unt
60 gr zahar
70 gr migdale macinate
70 gr faina
1/3 lingurita scortisoara

Nutritional information

Tarta Crumble cu mere

  • 1 h 5 min
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

  • Aluat tarta

  • Umplutura de mere

  • Crumble de migdale

Share

Tarta Crumble cu mere

Este printre preferatele juniorului meu. El e fan branza si mere, asa ca pe blog veti mai gasi multe retete cu mere si/sau branza . De data aceasta doar mere, multe mere ca asa ne place 😉 .  Si bineinteles si putina scortisoara

Steps

1
Done

Preparare tarta crumble cu mere

Pentru aluat avem nevoie de untul scos cu 10 minute mai devreme din frigider, il batem cu mixerul pana se omogenizeaza cu zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi faina si sarea. Aluatul il mixam in robot pana se leaga. Intr-o tava de 24 cm cu peretii detasabili, unsa cu putin unt si tapetatat cu faina, punem aluatul si cu ajutorul palmei il intindem pe fundul tavii si in sus pana la jumatatea formei. Il intepam cu furculita din loc in loc. Il punem in frigider pentru 30 minute.

2
Done

Merele eu le-am cantarit gata curatate . Le taiem in cubulete. Punem intr-o tigaie incapatoare merele , zaharul, scortisoara, zeama de lamaie si apa. Le lasam pana acestea se inmoaie si scade lichidul. Le dam la o parte.

3
Done

Intre timp pregatim crumble -ul, in robotul de bucatarie punem faina, scortisoara, migdalele, zaharul si mixam pana migdalele se maruntesc, adaugam untul rece si mai mixam doar putin pana are aspect nisipos. Daca nu aveti robot de bucatarie, migdalele le maruntim cu un cutit si le amestecam cu mana , lucram repede. Dam la frigider.

Preincalzim cuptorul la 180 grade .

4
Done

Luam tarta de la frigider , punem merele si apoi presaram crumble-ul peste. Dam la cuptor, timp de 45-50 minute. Daca se rumeneste prea tare deasupra putem da temperatura la cuptor la 160 grade in ultimele 10 minute.
O lasam sa se raceasca usor. Se poate servi cu inghetata de vanilie, crema de vanilie sau simpla cu putin zahar pudra . Enjoy !

Lucky Cake

Prajitura cu pere si mure
previous
Prajitura cu pere si mure
Halloween brownie
next
Halloween brownies
Prajitura cu pere si mure
previous
Prajitura cu pere si mure
Halloween brownie
next
Halloween brownies
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Iulia

Buna ziua, este o reteta foarte interesanta si, gustoasa, insa, la cantitatile precizate de dumneavoastra pentru 8 portii, cantitatea de faina este insuficientă. Ca sa pot intinde aluatul in tava, a fost nevoie sa pun 300 gr faina (dupa ce pusesem 200 gr, aluatul era foarte lipicios si moale, imposibil de intins. M-am gandit ca este o eroare la precizarea cantitatilor).
Spor in toate! Un an nou fericit!

Mihaela

Spune.mi, te rog, migdalele le cumpar prajite sau crude?
Untul trebuie de 60% sau 80% grasime?