0 0

Spata de porc gatita lent la cuptor

  • 6 h
  • Pentru 10
  • Usor
Spata de porc gatita lent la cuptor

Spata de porc gatita lent la cuptor

Va recomand sa pregatiti acest preparat pentru o masa mare in familie, munca voastra va fi usoara, cuptorul face treaba in locul vostru. Noi am servit-o cu varza rosie gatita si orez , simplu si bun .

(Visited 335 times, 1 visits today)

Ingrediente

5 kg Spata de porc
4 buc ceapa rosie
3 buc mere
2 linguri sare
1 lingurita seminte fenicul
1 lingurita seminte coriandru
1/2 lingurita piper
Varza rosie calita
700 gr varza rosie
2 buc mere
50 grame stafide
100 ml vin rosu
30 ml otet balsamic
dupa gust sare/piper
200- 300 ml apa
50 grame zahar
30 grame unt

Pasi

1
Gata

Preparare spata de porc

Cel mai important e sa alegem o carne proaspata, de preferat de la producatori locali. Apoi sa preincalzim coptorul la 200 grade.
Spata de porc trebuie pregatita acum pentru a putea fi data la cuptor. Gatita in acest fel ea se va gati perfect, lent, va fi moale, se va desface fasii , iar la final vom avea un soric crocant .
Asadar , cresta cu un cutit soricul in romburi. Apoi punem sare si masam bine peste tot , atentie sa intre sarea si in crestaturi . Apoi intr-un mojar , pisam condimentele, procedam la fel si cu acestea.
Ceapa o taiem in felii, merele le curatam si apoi le taiem tot in felii groase. Intr-o tava incapatoare punem mai intai ceapa si merele , apoi spata de porc. Dam tava in cuptorul preincalzit pentru 30 minute. Dupa 30 minute , coboram temperatura la 150 grade, lasam carnea la cuptor pentru 4 ore. Dupa ce au trecut cele 4 ore, marim temperatura la 220 grade , lasam inca 30 minute. Acum e momentul ca soricul sa devina crocant.

2
Gata

Varza rosie calita

Acum carnea este gata, se poate servi. Noi am ales ca si garnitura orez si varza rosie .
Pentru a pregati varza rosie am taiat fideluta varza. Intr-o cratita incapatoare punem untul, apoi varza. Curatam merele a, le taiem felii subtiri . Lasam la foc mediu pana incepe incet sa se inmoaie. Apoi adaugam merele, vinul rosu so otetul balsamic. Condimentam cu sare si piper. Dupa 10 minute adaugam stafidele, zaharul. Apa o punem cate 50 ml o data, la nevoie. Eu am lasat-o la foc mediu, pentru aproximativ 50 minute. Varza este gata cand este moale , gustul ei va fi dulce acrisor.

Spata de porc gatita lent la cuptor

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Tort Snickers
anterior
Tort Snickers
chec cu banane si cacao
urmator
Chec cu banane si cacao

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar
wpDiscuz