1 0

Sos Marinara pentru paste

  • Mediu
Sos Marinara pentru paste

Sos Marinara pentru paste

Una dintre cele mai simple reteta de sos de rosii pentru paste. Desigur, reteta este de origine italiana, napoletana mai exact. Savoarea acestui sos este data de ingredientele proaspete din care este pregatit.

(Visited 626 times, 2 visits today)

Ingrediente

1 kg rosii
1 buc ceapa
2-3 catei usturoi
50 ml ulei de masline
4-5 fire busuioc
dupa gust sare/piper
1 lingurita rasa zahar

Pasi

1
Gata

Preparare sos

Cel mai important e sa avem rosii gustoase, desigur daca nu suntem in sezon se pot folosi si cele din conserva ( rosii intregi decojite).
Spalam bine rosiile apoi le punem in blenderul sau robotul de bucatarie si le maruntim bine. Se pot toca si cu mana , insa atunci recomand sa se decojeasca inainte.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul de masline la incins. Adaugam ceapa tocata cubulete, o lasam pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam sare, apoi imediat usturoiul razuit. Dupa 1 minut punem rosiile maruntite. Din busuioc pastram cateva frunze, restul le taiem marunt si le adaugam la sos. Condimentam cu sare si piper dupa gust si 1 lingurita rasa de zahar. . E foarte important sa gustam sosul.

2
Gata

Acum dam focul incet si lasam sa fiarba usor timp de 30-40 minute, pana scade din zeama si sosul se ingroasa. Amestecam din cand in cand . La final gustam si asezonam daca e nevoie.
Acest sos se poate folosi asa cum este cu paste, sau se pot adauga diverse ingrediente: Capere, masline, bacon, vin alb. Daca il pregatiti cu paste iata o reteta super simpla:
Acum e momentul sa fierbem pastele, le scurgem si le adaugam peste sos, presaram parmezan ras, bacon prajit , restul de busuioc ,amestecam usor si servim. Enjoy !

Sos Marinara pentru paste

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
anterior
Tarta linzer cu gem
tort mocha cu banane
urmator
Tort Mocha cu banane

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar
wpDiscuz