0 0

Sos de ciuperci si o lasagna

  • 1h 10 min
  • Pentru 6
  • Usor
Sos de ciuperci si o lasagna

Sos de ciuperci si o lasagna

Uneori ne face bine sa renunatam la carne, alegem sa mancam doar legume si fructe. Insa acest lucru nu inseamna ca preparatele sunt fara gust. Acest sos de ciuperci este atat de bun incat il folosim pentru paste, lasagna, orez. Si juniorul , care nu e fan ciuperci, il mananca fara sa respire 😉

(Visited 297 times, 1 visits today)

Ingrediente

8 buc medii ciuperci
2 buc medii morcovi rasi marunt
800 ml rosii decojite la conserva
1 buc ceapa rosie
2 catei usturoi
1 buc frunza de dafin
1/3 lingurita oregano
dupa gust sare/piper
1 buc mare vinete
100 ml ulei de masline
1/2 cana pesmet
2-3 buc frunze busuioc
1 pachet foi lasagna

Pasi

1
Gata

Sos de ciuperci

Eu am facut aceasta lasagna cu sos de ciuperci si vinete la gratar. Nu e necesar/obligatoriu sa adaugati si vinetele. Noua ne plac foarte mult si ii da o aroma deosebita.
Asadar , am spalat bine vanata, am taiat-o in felii potrivite, de 0.5 cm , am sarat-o si al lasat-o 5 minute. Intr-o tigaie grill am pus 1 lingura de ulei si le-am prajit pana s-au rumenit frumos feliile de vinete.
Apoi am trecut la sosul de ciuperci. Eu folosesc ciuperci proaspete, albe/brune, de care gasiti. Ceapa si ciupercile le-am dat in robotul de bucatarie pana s-au maruntit bine. Apoi am luat o tigaie, putin ulei de masline, si le-am pus la calit la foc mediu. Cand apa lasata de ele a inceput sa se evapore am adaugat usturoiul razuit, morcovii si restul condimentelor. Le-am mai lasat 2 minute sa se intrepatrunda aromele si apoi am turnat rosiile maruntite bine de tot ( de preferat tot in robotul de bucatarie) . Am lasat acest amestec la foc mediu cam 30-35 minute, daca scade sosul prea tare mai adaugam 100 ml apa. E nevoie de sos pentru a inmuia foie de lasagna.
Intre timp luam o forma termorezistenta 25/ 35 cm , eu am folosit una ceramica, preincalzim cuptorul la 190 grade.

2
Gata

Asamblare lasagna

Acum ca sosul nostru este gata, il gustam. Daca e nevoie de sare / piper mai adaugam dupa gust. Vom unge tava cu putin ulei, apoi punem un strat foarte subtire de sos. Urmeaza un rand de foi de lasagna, apoi sos/vinete si iar putin sos. Continuam la fel, eu am avut 3 straturi de foi lasagna, acoprite la final cu sos.
Deasupra presaram busuioc proaspat tocat, pesmetul si putin ulei de masline. Dam la cuptor pentru 25-30 minute pana pesmetul incepe sa se rumeneasca usor. Servim calda . Enjoy !

Sos de ciuperci si o lasagna

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
haiose
anterior
Haiose
urmator
Fursecuri daneze cu unt

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar
wpDiscuz
error: Conținutul nu se poate copia.