1 0

Salam de biscuiti

  • Pentru 12
  • Usor
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

O reteta indragita de toata lumea isi face loc pe blog šŸ™‚ . Cu siguranta fiecare are propria versiune, asa ca va aduc si eu varianta mea, cu nuca si stafide , ciocolata si rom . Folositi rom de calitate, nu esenta , si rezultatul va fi mult mai bun.

(Visited 1,323 times, 1 visits today)

Ingrediente

300 gr biscuiti simpli
100 gr biscuiti digestivi
240 ml lapte
65 gr unt
30 gr zahar
100 gr ciocolata cu continut ridicat de cacao
1 lingura ( nu esenta) rom
30 gr cacao
100 gr stafide
50 gr nuca

Pasi

1
Gata

Preparare salam de biscuiti

Prima data prajim nuca, apoi o tocam grosier. Punem untul, laptele, cacaua, zaharul si ciocolata la foc mediu, lasam pana ciocolata e topita si sosul e omogen. Luam de pe foc si adaugam romul. Biscuitii ii rupem bucatele si ii punem intr-un vas. Adaugam nucile si stafidele . Turnam jumatate din sirop, amestecam bine cu o lingura de lemn. Adaugam si restul de lapte cu ciocolata. Amestecam bine din nou, amestecul ar trebui sa fie umed insa nu foarte lipicios.
Depinde mult de biscuitii folositi , de cat lichid absorb. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati 2-3 biscuiti, daca e prea solid, 2-3 linguri lapte. Puteti sa va ghidati dupa poza de mai sus.
Luam 2 hartii cerate , impartim amestecul pentru salam de biscuiti in 2 . Punem pe fiecare coala jumatate din compozitie. Rulam amestecul in forma de sul , si il strangem bine cu hartia cerata. Il rasucim la capete si il dam la rece pentru 4-5 ore, de preferat peste noapte. Cand il desfacem il putem pudra cu zahar pudra, nuca macinata, cocos. Se feliaza si se serveste rece. Enjoy !

Salam de biscuiti

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Crema de unt cu bezea elvetiana sau Swiss meringue buttercream
anterior
Crema de unt cu bezea elvetiana sau swiss meringue buttercream
supa de pui
urmator
Supa de pui

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar
wpDiscuz