0 0

Rulouri cu scortisoara si glazura din crema de branza

  • 2 h 25 min
  • Pentru 16
  • Usor
Rulouri cu scortisoara si glazura din crema de branza

Rulouri cu scortisoara si glazura din crema de branza sau cinnamon rolls

Nu pot sa va descriu mirosul raspandit de aceste rulori in bucataria mea. Miroase fantastic, apetisant , ma simt copil din nou. Aluatul fraged, umplutura aromata si glazura cremoasa, fac un desert de vis .

(Visited 1,332 times, 1 visits today)

Ingrediente

Aluat
500 grame faina
40 gr drojdie proaspata
115 grame zahar
65 grame unt
35 ml ulei
1 buc galbenus
300 ml lapte
un praf de sare
Umplutura
100 grame zahar
100 grame unt
30 grame scortisoara
70 grame stafide
2 linguri coaja confiata de portocala
Glazura
200 grame crema de branza
50 grame zahar pudra
2-3 linguri lapte
2 linguri zeama de lamaie

Pasi

1
Gata

Preparare aluat

In laptele cald punem drojdia proaspata si o lingurita de zahar. Lasam 10 minute sa se activeze. Intre timp punem uleiul cu untul la incalzit pana e topit untul.
Restul ingredientelor le punem intr-un bol si apoi adaugam laptele cu drojdia. Framantam pana se omogenizeaza, apoi in timp ce framantam, turnam uleiul cu untul , asa cald putin cate putin pana se incorporeaza tot. Framantam inca 2-3 minute. Aluatul va fi usor lipicios insa nu are nimic. Ne oprim din framanta, ungem peretii vasului cu putin ulei, la fel si aluatul si il lasam la dospit 1 ora, vasul acoperit cu folie alimentara.
Intre timp putem pregati umplutura. Pentru aceasta doar amestecam toate ingredientele.

2
Gata

Asamblare

Pe o suprafata unsa cu ulei vom rasturna aluatul. Il vom intinde intr-o forma dreptunghiulara, cam de 35/45 cm sau pana ce foaia ajunge la o grosime de un jumatate de centimetru. Presaram umplutura pe toata suprafata aluatului si apoi il rulam cu grija. Cu un cutit ascutit si lama unsa cu ulei taiem aluatul in rulouri cu o grosime de 4 cm. Luam o tava incapatoare , punem hartie de copt ai apoi asezam rulourile in picioare. Lasam cam 3 cm intre ele deoarece vor creste destul de mult la copt.
Le lasam din nou la crescut cam 40 -45 minute, acoperite cu un servet.
Intre timp preincalzim cuptorul la 190 grade. Dam rulourile cu scortisoara la copt pentru 25 minute pana se rumenesc usor. Se scot din cuptor si se pregateste glazura.
Amestecam crema de brazna cu zaharul, adaugam zeama de lamaie si la final laptele pentru a subtia usor glazura. Apoi glazuram rulourile , le lasam pana ajung la temperatura camerei si le putem servi . Enjoy !
Tips : eu am facut inca o portie cu Nutella, au iesit delicioase :)
Umplutura poate varia, puteti omite stafidele, sau puteti adauga merioare , etc.

Rulouri cu scortisoara si glazura din crema de branza

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Cotlet la tava cu mere in sos de cidru
anterior
Cotlet la tava cu mere in sos de cidru
urmator
Borek cu branza si spanac

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar
wpDiscuz