0 0
Rulada de porc

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Rulada de porc

Share

Ce pregatiti pentru mesele festive ? Aceasta rulada e potrivita atat pentru masa de Paste  , cat si pentru un bufet rece atunci cand aveti invitati. Se prepara rapid , fara prea mult efort, si ingredientele sunt la indemana. Ruladele le-am avut intodeauna pe masa de Pasti,  la tara, acolo unde traditiile isi gasesc originea. Reintoarcerea la bunica ma umple de bucurie de fiecare data.

Ingrediente rulada :

1 bucata cotlet de porc aprox 1kg

250 gr spanac

150 branza telemea de vaca

2 bucati ceapa verde

sare ,piper

ulei de masline

Cotletul de porc trebuie desfacut – adica taiem de-a lungul lui pana obtinem o bucata dreptunghiulara de carne groasa de aproximatin 0,8 – 1 cm (  metoda precum in poza) si o batem usor, atentie sa nu o rupem  :

Uleiul de masline ( 2 linguri) il punem intr-o tigaie , adaugam ceapa si calim 1 minut , apoi usturoiul razuit si spanacul spalat bine. Lasam la foc mediu pana spancul se inmoaie si apa se evapora. Cam 7-8 minute.Il lasam la racit. Branza o sfarmam cu degetele si o adaugam peste spanac, amestecam usor, piperam.

Carnea o condimentam cu piper si sare pe ambele parti. Umplutura o punem peste carne , dar lasam cam 1,5 cm din margine fara umplutura ( altfel va iesi toata umplutura afara. O rulam cat de strans putem, trebuie sa fim atenti la umplutura. La final o legam cu ata de bucatarie sau o fixam cu scobitori.

O punem cu grija intr-o tava si o dam la cuptor pentru 45- 50 minute la 200 grade. Cand e data in interior ar trebui sa aiba o temperatura de 70 grade ( daca aveti un termometru de carne ) . O lasam 10 minute acoperita cu folie, apoi putem servi. Enjoy!

 

 

 

 

Lucky Cake

prajitura lemon ricotta
previous
Prajitura Lemon Ricotta
prajitura sumegi
next
Prajitura Sumegi
prajitura lemon ricotta
previous
Prajitura Lemon Ricotta
prajitura sumegi
next
Prajitura Sumegi
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments