1 0
Risotto cu dovlecei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Risotto cu dovlecei

Share

Acest fel de mancare e perfect pentru un inceput de vara 🙂 . Dovlecelul trebuie sa fie cat mai proaspat, puteti folosi si florile de la dovlecel daca le aveti in gradina , nu trebuie irosite, sau le puteti umple cu ricotta si praji, sunt foarte bune. Cu reteta pentru flori de dovlecei revin data viitoare.

Ingrediente:

200 gr orez pt risotto

1,5 litri supa limpede de legume sau pui

100 ml vin

1 catel de usturoi

1 buc tija telina apio

1 morcov

1 ceapa

50 gr unt

4 lg ulei de masline

1 dovlecel mic

sare, piper

50 gr parmezan ras + pt servit

Preparare:

Supa trebuie sa fie fierbinte, asa ca eu o tin pe foc la minim. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul de masline si jumatate din unt. Legumele le tocam marunt, fara dovlecel, si le calim pana se inmoaie cam 5-6 minute. Adaugam orezul si il lasam pana devine sticlos, amestecand mereu, cam 1-2 minute. Dam focul pe mediu. Adaugam supa fierbinte, cam 100 ml o data, sau 2 polonice, amestecam pana scade, apoi adaugam vinul, amestecam pana scade tot lichidul . Adaugam dovleceii taiati cubulete mici, si apoi mai adaugam 100 ml supa, lasam pana scade lichidul si tot asa pana cand orezul este aproape gata.Ultima portie de 100 ml supa o punem si o lasam pana cand orezul nu e apos, dar nici prea uscat. La final adaugam sarea, piperul si restul de unt si parmezanul.

Servim garnisit cu parmezan proaspat ras si flori de dovleci . Pofta buna!

 

Lucky Cake

previous
Chec cu banane si visine
next
Prajitura cu crema de vanilie si fructe
previous
Chec cu banane si visine
next
Prajitura cu crema de vanilie si fructe
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments