3 1
Prajitura Delight

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Nutritional information

Prajitura Delight

  • Medium

Ingredients

Share

Prajitura Delight

este o prajitura pe care am facut de Craciun, si care imi place tare mult. Blatul ciocolatos, cu caramel, nuca si o crema de branza cu ciocolata. Cei ce iubesc ciocolata o vor indragi cu siguranta.

Reteta:

blat cacao tava 20/25 cm 


50g cacao
90ml apa clocotita

3 oua
60ml lapte
175 faina
1 lingurita praf copt
1 lingurita bicarbinat de sodiu
100g unt
200 gr zahar
sare
Apa clocotita se amesteca cu cacaua , untul cubulete, laptele, zahar, sare, ouale cate unul pe rand. Amestecam apoi faina cu praful de copt, apoi le coacem intr-o tava dreptunghiulara, timp de 30 minute, la 180 grade. Lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim Caramelul :

250 gr zahar il caramelizam pana devine auriu, adaugam
50 gr unt taiat cubulete, cate unul pe rand, pana se incorporeaza, apoi adaugam
200 ml smantana pt frisca, o adaugam incet , cate putin pe rand si mai lasam sa fiarba un minut la foc mediu, dam la o parte si lasam sa se raceasca.

Adaugam 200 gr nuci taiate grosier. Turnam caramelul cu nucile peste blatul de cacao. 
Dam la rece pentru 1 ora.

Crema de ciocolata :

  • 200 ml smantana pt frisca
  • 125 gr crema de branza( philadelphia) ,
  • 2 linguri zahar,
  • 250 gr ciocolata cu cacao minim 40%.

Batem frisca impreuna cu zaharul, apoi adaugam crema de branza. Topim ciocolata pe baie de aburi , o turnam peste frisca , cu o spatula amestecam pana la omogenizare. Crema de ciocolata o turnam peste prajitura si o nivelam . O dam la frigider pentru 3 ore , apoi o decoram cu fulgi de ciocolata.

Steps

1
Done

Lucky Cake

Turta dulce
previous
Turta dulce
panna cotta si fructul pasiunii
next
Panna cotta cu jeleu din fructul pasiunii
Turta dulce
previous
Turta dulce
panna cotta si fructul pasiunii
next
Panna cotta cu jeleu din fructul pasiunii
Subscribe
Notificare despre
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments