6 0
Prajitura Delicia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Foi Cacao
450 gr faina
160 gr unt
80 ml lapte
100 gr zahar pudra
1 buc ou
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura cacao
Crema portocale
4 galbenusuri
50 gr amidon
150 gr zahar
400 ml lapte
100 m suc proaspat stors deportocale
1 buc coaja razuita de portocale
1 lingurita zeama de lamaie
150 gr unt
Frisca
300 ml smantana pt frisca
60 gr zahar pudra

Prajitura Delicia

  • 1 h
  • Easy

Ingredients

  • Foi Cacao

  • Crema portocale

  • Frisca

Share

Prajitura Delicia

Foi de cacao moi, crema de portocale si frisca naturala. O prajitura usor de facut si foarte gustoasa. Se poate face si cu crema de lamaie, va fi la fel de delicioasa.

 

Steps

1
Done

Preparare foi cacao

Untul il scoatem din frigider cu 30 minute inainte. Eu folosesc robotul de bucatarie, se poate face si manual. Trebuie doar sa framantam repede. Toate ingredientele le punem in vasul robotului si mixam pana aluatul se leaga si se deprinde de pe peretii vasului. Aluatul il impartim in 3 parti egale. Intindem aluatul intr-o forma dreptunghiulara, cu dimensiunea de 25/35 cm , subtire de 2-3 mm. Ca sa fie mai usor eu il intind direct pe hartia de copt si il pun asa pe dosul tavii. Se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit , pentru 10 minute.

2
Done

Crema de portocale

Laptele se amesteca cu amidonul si cu coaja de portocala, se pun pe foc mediu, invartim si il lasam pana se infierbanta. Galebnusurile le amestecam cu telul , cu zaharul si cu sucul de portocale . Cand laptele este fierbinte il turnam peste galbenusuri, Apoi inapoi in oala. Punem amestecam din nou la fiert la foc mediu, adaugam si zeama de lamaie. Amestecam mereu pana se ingroasa. Apoi o dam la o parte sa se raceasca. Untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei. Dupa ce crema s-a racit , putem spuma untul cu ajutorul mixerului. Adaugam crema peste unt in 3 etape, mixand pana la incorporare.
Acum putem monta prajitura : Ungem foaia de cacao cu 1/3 din crema si continuam la fel cu cele 2 ramase. Dam la rece prajitura , de preferat acoperita cu o folie alimentara , peste noapte.
Frisca o batem si o punem pe prajitura doar a 2 zi. Deasupra se poate razui ciocolata ( optional). Daca doriti varianta cu lamaie, inlocuiti sucul de portocale cu lapte si adaugati in plus 1 lingura de zeama de lamaie.
Enjoy !

Lucky Cake

blat de vanilie vienez
previous
Blat de vanilie vienez
Pate vegetal din linte si ciuperci
next
Pate vegetal din linte si ciuperci
blat de vanilie vienez
previous
Blat de vanilie vienez
Pate vegetal din linte si ciuperci
next
Pate vegetal din linte si ciuperci
Subscribe
Notificare despre
guest
12 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Cringus Clara-Maria

Buna ,Alina!Arata extraordinar prajitura pe care ai facut-o!Felicitari!Eram in cautare de prajiturele pentru sarbatori si…te-am gasit!Multumesc pentru reteta!

oana

cu ce putem inlocui amidonul?

magdalena campean

Imi plac f mult retetele tale. Felicitari!

Flory

In varianta cu crema de lamaie, coaja de portocala se inlocuieste cu coaja de lamaie, nu? Multumesc

Piperea

Cele mai bune retete…multumim …cu cat timp inainte putem face foile pt sarbatori?

Mihoc Lidia

Bună seara! E trecut în rețetă amidon. Aș dori să îmi spuneți ce fel de amidon ați folosit. Vă mulțumesc!