2 0
Prajitura cu mere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Prajitura cu mere

Share

E sezonul merelor si trebuie sa profitam de ele! Cel mai bine ar fi sa le consumam proaspete, dar daca ai mere muuuulte,un desert cu mere e un deliciu 🙂 Asa ca am facut o prajitura rapida si simpla cu mere, dar gustul ei e minunat!

Ingrediente:

Umplutura:

2 kg mere curatate si razuite

o mana stafide

4 linguri zahar

2 lingurite scortisoara

1 lingura cu varf gris

blat:

500 gr faina

un praf de sare

3 linguri mari cu untura

5 linguri smantana

4 linguri zahar

2 oua mari

coaja razuita de la 1 lamaie

1/2 plic praf de copt

Merele razuite le punem impreuna cu stafidele la calit,la foc mic, cam 5 -10  minute, apoi adaugam zaharul si scortisoara pana cand merele sunt moi.Adaugam grisul si lasam sa se raceasca.

Intre timp intr-un bol punem faina cupraful de copt, un praf de sare, untura, smantana, zaharul, ouale, coaja de lamaie si framantam pana se formeaza un aluat moale dar destul de dens pentru a putea fi intins in foi.Eu am folosit robotul de bucatarie si l-am lasat la framantat 5 minute. Cu mana trebuie lucrat mai repede deoarece se topeste untura.

Cand aluatul este gata il impartim in 2, pe o suprafata pudrata cu faina intindem cele 2 foi la dimensiunea tavii de copt( eu am folosit una de 35/25 cm).In tava de copt punem hartie cerata, apoi prima foaie,o intepam pe alocuri cu furculita , peste ea amestecul de mere iar la urma cealalta foaie(intepam din nou cu furculita).

Coacem 5 minute la 220 grade apoi dam la 180 grade timp de 35-40 min sau pana cand devine aurie.Lasam sa se raceasca,presaram zahar pudra si servim!Pofta buna!

 

 

Lucky Cake

previous
Aripioare dulci-picante cu orez
next
Tort cu zmeura si crema de vanilie
previous
Aripioare dulci-picante cu orez
next
Tort cu zmeura si crema de vanilie
Subscribe
Notificare despre
guest
13 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Andreea

Buna!as vrea sa fac prajitura,dar deasupra tip grilaj sau razalit!!crezi ca merge??

Andreea

Multumesc frumos!!asa am făcut-o si am primit doar laude!este extraordinar de buna!!

Maricel

Untura cu câte grame de unt poate fi înlocuită ? Mulțumesc