3 0

Prajitura Brulee

  • 45 min
  • Pentru 12
  • Mediu
Prajitura Brulee

Prajitura Brulee

Aceasta prajitura e una deosebit de fina ! Are crema de vanilie , blat de nuca si zahar ars. De aici si denumirea, eu am mai gasit vreo 4 denumiri pentru aceasta prajitura, insa parca merita un nume mai frumos 🙂

Aceasta prajitura este de preferat sa o faceti cu 1-2 zile inainte deoarece la frigider caramelul se va topi si va insiropa blatul.

Crema de vanilie, aici gasiti reteta : http://luckycake.ro/retete/crema-de-vanilie-crema-patissiere/

(Visited 10,109 times, 1 visits today)

Ingrediente

Foi de nuca
5 buc oua
7 linguri zahar
7 linguri nuca macinata
5 linguri pline faina
5 linguri apa
Zahar caramelizat
200 grame zahar
Crema de vanilie
150 gr unt
2 portii crema de vanilie
Decor
100 grame nuca

Pasi

1
Gata

Preparare foi cu nuca

Din aceasta compozitie ies 2 foi in tava de cuptor. Aceste foi le-am injumatatit apoi, rezultand 4 jumatati. Prajitura va iesi mai mica, insa e foarte consistenta. Desigur puteti face 2 portii , insa va recomand sa le faceti pe rand.
Prima data separam ouale. Albusurile le batem spuma cu zaharul si un praf de sare. Cand albusul este ferm , adaugam cate un galbenus si o lingura de apa, mixam dupa fiecare galbenus. Repetam pana le terminam pe toate. La final adaugam faina si nuca macinata. Amestecam cu o spatula, de jos in sus, cu grija sa nu pierdem din aerul incorporat in albusuri.
Pe tava punem hartie de copt, o unge cu putin ulei, cu ajutorul unei pensule. Punem jumatate din compozitie, o intindem uniform cu ajutorul unei spatule. La fel procedam si cu cealalta foaie.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15 minute. Dupa ce s-au racit putin, luam hartia de pe blat.

2
Gata

Crema de vanilie

Crema de vanilie se poate pragati in timp ce coacem blatul pentru prajitura. Aceasta trebuie sa se raceasca ca sa putem adauga untul. Untul trebuie sa fie scos din frigider cu 20 minute inainte da a fi pus in crema.
Untul il mixam pana devine usor pufos, apoi adaugam cate 2 linguri din crema de vanilie racita. Continuam pana adaugam toata crema. O acoperim cu folie alimentara pana o punem in prajitura.

3
Gata

Zahar caramelizat

Cand foile pentru blat s-au racit , le taiem in jumatate. Punem tot zaharu la caramelizat. Trebuie sa fim foarte atenti sa nu se arda. Cu o lingura de lemn sau metal turnam un strat subtire de zahar caramelizat pe fiecare blat. Trebuie sa ne miscam destul de rapid deoarece se intareste . Lasam pana se raceste.

4
Gata

In acest moment putem asambla prajitura. Punem blat/crema de vanilie/blat/crema de vanilie , pana la ultimul strat care va fi de vanilie. Deasupra presaram nuca tocata mai mare. Dam la rece .

Prajitura Brulee

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon
anterior
Pulpe de pui invelite in bacon
Paste al forno cu sunca si ciuperci
urmator
Paste al forno cu sunca si ciuperci

Lasa-ne un mesaj

18 Comentarii privind "Prajitura Brulee"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
Diana A. Dumitrascu
Vizitator

Este absolut minunata! Faptul ca zaharul ars de pe foi se topește și le insiropeaza, le da un gust desăvârșit! Crema este una fina și aromata, o ador! <3

Ana Malai
Vizitator

Alina, pe lângă cele 25*2 grame de unt care sunt la crema de vanilie, adăugăm încă 150 de grame? Mulțumesc. 🙂

Anda
Vizitator

Pe vremuri la o cofetarie din Alba Iulia, mancam, singurul produs care îmi plăcea în cofetărie, un tort creme brulle. Trebuie sa încerc reteta!

Raluca
Vizitator

Pot face foile cu 2 zile inainte sa asamblez prăjitura?multumesc

Sanda
Vizitator

Buna! Se pot face foile cu o zi inainte?

wpDiscuz