0 1
Porlos cu branza si stafide

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat fraged
500 gr faina
3 linguri pline untura
5 linguri pline smantana
100 gr zahar
2 buc mari de oua
5 gr praf de copt
un praf de sare
1/2 lingurita coaja de lamaie razuita
Umplutura branza
800 gr branza de vaci
3 buc oua
125 gr zahar sau mai mult daca va place dulce
2 linguri faina
2 linguri gris
50 gr stafide
1/2 lingurita extract vanilie
1/2 lingurita coaja de lamaie razuita

Porlos cu branza si stafide

  • 55 min
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

  • Aluat fraged

  • Umplutura branza

Share

Porlos cu branza si stafide

Am crescut cu aceasta bunatate de prajitura. Era cu umplutura de mere sau branza, preferatele mele 🙂 . Aluatul este foarte fraged si aromat, iar umplutura de branza cremoasa. Folosesc branza de vaca grasa, de la producatori locali.  Va recomand sa cumparati produse lactate de la producatorii locali, din surse de incredere, si veti vedea diferenta.

 

Steps

1
Done

Pregatire aluat fraged

Intr-un vas punem toate ingredientele. De preferat ar fi sa fie toate la temperatura camerei. Apoi framatam pana se leaga aluatul. Daca il framantam prea mult va deveni elastic, si isi va pierde din fragezime. Lucram rapid, apoi il punem intr-o folie alimentara la frigider pana preparam umplutura.

2
Done

Pregatire umplutura

Branza o mixez bine cu zaharul pana devine cremoasa. Apoi adaug ouale si restul ingredienteleor. Mixam doar pana ce s-au omogenizat.

3
Done

Asamblare Porlos cu branza si stafide

Avem nevoie de o tava de 35/25 cm. O tapetam cu hartie de copt.
Aluatul il luam de la rece si il impartim in 2. Intindem prima foaie putin mai mare decat tava. Lucram mereu pe suprafata pudrata cu faina. Punem in tava prima foaie, apoi o intepam usor cu furculita, din loc in loc.
Turnam peste ea umplutura de branza. La final intindem cat tava cea de-a 2 bucata de aluat. O punem cu grija peste branza. Cu furculita o intepam din loc in loc.
Coacem prajitura 40-45 minute la 180 grade in cuptorul preincalzit. Dupa ce e gata o pudram cu zahar pudra. O feliem abia dupa ce s-a racit. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Cartofi turn
New York Cheesecake cu sos de capsuni
next
New York Cheesecake cu sos de capsuni
previous
Cartofi turn
New York Cheesecake cu sos de capsuni
next
New York Cheesecake cu sos de capsuni
Subscribe
Notificare despre
guest
14 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Mariana

Buna,felicitari in primul rand pentru blog,ai retete min unate si usoare.
Se poate inlocui untura cu altceva?

Lucia

Am facut-o azi ! Foarte buna , va astept la o portie ?

Bety

Dacă aleg să fac varianta cu unt, ce înseamnă 3 linguri…ca si cantitate? Nu sunt prea pricepută în ale bucătăriei și am nevoie de cantități exacte. Mulțumesc!

Cornelia

Se poate folosi margarină sau ulei?

Laura

Buna se poate folosi branza marscapone in loc de cea de vaci? Unde locuiesc eu nu gasesc brânză de vaci. Multumesc

Roxana

Se poate face aluatul azi si pastra la frigider pana maine?

Diana

Mulțumesc pentru aluatul minunat! Am tot incercat rețete dar acesta îmi amintește de prăjitură cu brânză din copilărie ?.

Laura-Monica

Ma alatur si eu celor care apreciaza si va multumesc pentru reteta acestui aluat. Se face incredibil de usor si se lucreaza la fel de usor. Multumesc! De acum inainte voi folosi doar aceasta reteta pentru prajiturile cu branza si mere! 🙂