0 0
Placinta ciobanului sau Shepherd’s Pie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
750 gr carne tocata de vita/miel/porc
2 buc medii morcovi
1 tija telina apio
1 bucata medie pastarnac
1 buc medie patrunjel radacina
1/2 cana mazare
500 ml pulpa de rosii/ passata
200 ml apa calda
2 catei usturoi
1buc ceapa
1 buc frunza de dafin
dupa gust sare/piper
1 kg cartofi
150 ml lapte
25 gr unt

Nutritional information

Placinta ciobanului sau Shepherd’s Pie

  • 2 h 15 min
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Share

Placinta ciobanului sau Shepherd’s Pie

 

Este o mancare recomfortanta, perfecta pentru sezonul rece. Originea acestei retete e englezeasca, si se prepara in general cu carne de miel, uneori cu vita sau curcan. Noi am incercat-o cu carne de vita si e excelenta 😉

placinta-ciobanului-3

Steps

1
Done

Preparare

Prima data curatam radacinoase , ceapa si usturoiul. Le taiem cubulete marunte. Intr-o tigaie incapatoare punem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa. O lasam 5 minute pana se inmoaie. Apoi adaugam morcovul, telina , pastranacul si patrunjelul. Razuim usturoiu si il adaugam si pe acesta. Lasam totul la calit inca 10 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Adaugam carnea tocata si cu o lingura de lemn amestecam bine pana se desface bucatele. Adaugam rosiile,apa, frunza de dafin, sare si piper. Acoperim cu un capac si lasam la foc mediu pana carnea este patrunsa. Dureaza in jur de 45 minute. Amestecam des, pentru a nu se arde carnea, daca este nevoie se poate completa cu 50-100 ml apa fierbinte. Cu 10 minute inainte de final punem si mazarea, eu am folosit congelata.
Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert. Dupa ce s-au fiert , facem piureul, adaugand untul si cate putin din lapte pana obtinem un piure pufos. Condimentam cu sare.
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Intr-un vas termorezistent punem sosul de carne, apoi deasupra punem piureul, cu lingura sau cu posul, daca vreti sa faceti un model frumos. Deasupra Se poate razui putin cascaval, e optional. Dam totul la cuptor pentru 50 minute. Servim cald. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Fursecuri daneze cu unt
Cosulete cu nuca si gem
next
Cosulete cu nuca si gem
previous
Fursecuri daneze cu unt
Cosulete cu nuca si gem
next
Cosulete cu nuca si gem
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments