0 0
Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare

  • 25 min
  • Serves 2
  • Medium
Share

Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare

O cina gata in 30 minute ! desi pare greu de realizat, atat va ia sa fie gata , in farfurie šŸ™‚ Gustul si combinatia de arome sunt minunateĀ Ā !

Sos de merisoare

1 ceapa rosie, tocata marunt, am calit-o in 2 linguri de ulei.

Apoi am adaugat o cana merisoare sau 2 linguri gem merisoare. Se toarna apoi 100 ml supa de pui/apa, 100 ml vin rosu, cateva fire rozmarin, 2 lingurite zahar( daca folosim gemul nu mai punem zahar) .

Lasam pana scade lichidul si se ingroasa, sare, piper, la final un cub de 20 gr unt.

Piept de rata 2 buc piept de rata:

Se cresteaza partea cu grasimea de rata , fara sa ajungi la carne .

Saram si piperam , apoi punem o tigaie fara ulei la incins , punem pieptul de rata cu grasimea in jos . Il lasam 2-3 minute , pana devine auriu, apoi il intoarcem , il lasam 2 min si pe cealalta parte, scurgem grasimea din tigaie si apoi o dam la cuptor la 190 grade timp de 18-20 minute .

Cuptorul sa fie preincalzit la 190 grade . Daca ca place carnea mai roz o lasati doar 18 minute. O scoatem si o Ā lasam 3 -4 min acoperita cu un capac , apoi o feliati.

Cartofii in untura :

Aroma cartofilor prajiti in untura e deosebita. Sunt cei mai gustosi. Desigur ii puteti praji in ulei sau varianta mai dietetica, la cuptor.

Eu am folosit 300 gr untura de porc. Cartofii i-am curatat apoi i-am taiat cubulete. Am incins untura si i-am prajit pana s-au rumenit frumos. Se servesc calzi.

Va las si o reteta de cartofi la cuptor šŸ˜‰Ā https://luckycake.ro/retete/cartofi-wedges-la-cuptor/

Lucky Cake

Tort Poppy Lemon
previous
Tort Poppy Lemon
saratele
next
Saratele
Tort Poppy Lemon
previous
Tort Poppy Lemon
saratele
next
Saratele
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments